Friis-Holm Chokolade er Europas bedste

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Friis-Holm Chokolade vandt en guld- og to sølvmedaljer, da Europas bedste chokoladebarer blev kåret i London under International Chocolate Awards 2013.

Friis-Holm er en lille familievirksomhed, der producerer og importerer gourmetprodukter og i særdeleshed chokolade - i spidsen står kokken Mikkel Friis-Holm. Og han glæder sig over, at han den 9. maj høstede hele tre medaljer ved International Chocolate Awards 2013 i London.

- Det betyder utrolig meget for os. Både som gulerod og belønning når, man går efter det bedste. Vi håber på at komme hjem med mindst en guldmedalje til efteråret, siger Mikkel Friis-Holm til Food Supply og fortsætter:

- Det at vi kan kan gøre os gældende blandt gamle koryfæer to år i træk betyder at vores navn i særdeleshed bliver slået fast i udlandet.

Læs også: Mere guld til Friis-Holm

Friis-Holm eksporterer i dag til fem europæiske lande og har nye ordrer på vej fra Nordamerika.

De tre medaljer fordelte sig således:
  • Europæisk guld: Friis-Holm Dark Milk 55 % (mælk)
  • Europæisk sølv og dansk guld: Friis-Holm Barba 70 % (mørk)
  • Europæisk sølv: Nicaliso 70 % (mørk)
Mikkel Friis-Holm håber desuden, at anderkendelsen vil hjælpe med at overbevise fonde og investorer om, at der er potentiale i virksomheden.

Læs også: Verdensmester tæt på sin danske chokoladedrøm

- Drømmen er nemlig at få produktionen af chokolade under eget tag herhjemme i Danmark, siger chokolademageren afsluttende.

Friis-Holm startede med agenturet på Scharffenberger-chokoladen fra San Francisco, men forretningen er siden udvidet med Blend the fra Milano, olivenolie fra Marina Colonna og økologiske marmelader og syltetøj fra Tea Together i Nordfrankrig. Derudover producerer virksomheden selv en hyldeblomstdrik efter egen opskrift og chokolade på sjældne kakaobønner fra Nicaragua og Honduras.

Chokoladeproduktionen startede officielt i 2007 efter Friis-Holm have deltaget i et kakao-projekt sammen med Xoco - Fine Cacao, i Nicaragua. Chokoladen er indtil nu fremstillet med hjælp fra Bonnat i Sydfrankrig. I dag findes der mere en 10 varianter af Friis-Holm Chokolade.

Friis-Holm Chokolades tidligere awards
  • Chokoladeselskabets årspris 2012.
  • Dark Milk 55 % - Sølvmedaljevinder med International Chocolate Awards 2012
  • Dark Milk 65 % - Blandt de syv bedste mælkechokolader til International Chocolate Awards 2012
  • Chuno Double Turned 70 % - Guldmedalje med to stjerner ved Great Taste Awards 2011
  • Nicaliso 70 % - Sølvmedalje med Academy of Chocolate 2011 og Guldmedalje med en stjerne ved Great Taste Awards 2012







Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Jensens Bøfhus fortsætter striben af lukninger

Konkursramt slagteri har fået en afløser

Danskerne køber dyrevelfærd som aldrig før

Hamrende dyrt for Baresso at skifte navn

1

Irma vil løfte færdigretter til nyt niveau

Kæden har bedt Hanegal om at producere

Madhus breder ældremad ud til også de unge

- Folk i alle aldre kan lide vores mormormad, forklarer direktør om færdigret-sats.

Nyhedsbrev

Sticks'n'Sushi skifter direktør

Slagteri og kødgrossist anmeldes til politiet

Fødevarestyrelsen: Helt almindelige slagtesvin brugt til vildledning

Dansk boble-vin bliver beskyttet

Området omkring Dons ved Kolding er det eneste sted, man må producere Dons-vin.

Stærk dansk fødevareteknologi skal åbne døre i Mexico

Ugens grin: Ufrivilligt jobskifte

OK Snacks solgte mere end nogensinde før

Ny popcornhal med til at sætte skub i omsætningen

1

Arla skal spare tre milliarder kroner

Hotdogbrød med fuldkorn og metalstykker

Anbefalinger sætter nyt fokus på måltider

Markant fald i danske øls alkoholstyrke

Bryggerierne satser på nydelse frem for beruselse - mere drikkevenlige øl vinder frem

Coop vil lukke 47 Fakta-butikker

Kommer ned under 360 butikker på landsplan

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Rod i allergener: Pølse-produkter kaldes tilbage

Ny kampagne: Fødevarestyrelsen slår ned på personlig hygiejne

Royal donation til FødevareBanken

Hvor kommer kødet fra?

Kunderne burde presse producenterne til bedre mærkning af kødets oprindelse, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.

Bornholmerne må vente på Mikkeller

Åbning af Mikkeller-restaurant udskudt et år.

Nestlé tjener på flexitar-bølgen

Efter konkurs: Chokoladefabrik gør come back

Lille luksus: Din rejemad er blevet dyrere

Bryghus sender 15.300 flasker til Canada

Chr. Hansen klapper i hænderne

Nye ejere tjener millioner på Bone's

Jimmy Maymann skal digitalisere Foss

1

Dansk madkæde vil ud i Europa

Kunder amok i romkugler: Over 25.000 kugler solgt

Sløj sommer ramte Hjem-Is på bundlinjen

Valsemøllen har kaldt rugmel retur

Coop udvider med måltider til både morgen og frokost

Aioli trukket tilbage: Risiko for listeria

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Morgenseminar om 3D scanning

Laser kapacitet!

Denne vil du ikke røre med en ildtang...

Ny webshop med frysetørrede ingredienser

Det kan du også med tekstil

Ny hjemmeside: bralo.dk

Se hvem der også bruger løfteåg fra Fyns Kran Udstyr A/S

Sikkerhedstrædemåtten PSENmat kombinerer sikker arealovervågning med maskinbetjening

Kompensatorer fra WILLBRANDT Gummiteknik

X-TEND® wirenet forener sikkerhed med tidløst design

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvilken automationstopology har du brug for? Lenze tilbyder det hele

Verdens mest miljørigtige alkaline batteri (produceret af 75% genbrugsmateriale) nu også i Danmark.

Enhver håndværkers drømme-skuffedarium

Gode nyheder

Niveaumåling i tanke - alsidig niveausensor erstatter 5 sensorer

Er din virksomhed ”A Great Place to Work”?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der er fokus på sikkerheden hos Jorgensen Engineering A/S

RS Components lancerer infrarød RS Pro-temperatursensor til industrielt udstyr

Ny generation af oliefrie kompressorer sænker energiforbrug og omkostninger...

Vi leverer sensorer af alle mærker

Bürkert @ Hannover Messe 2018

Corvina Cloud

Ny medarbejder søges!

Send til en kollega

0.202