23948sdkhjf

Friis-Holm Chokolade er Europas bedste

| Af Kamilla B. Hansen | Tip redaktionen om en historie

Friis-Holm Chokolade vandt en guld- og to sølvmedaljer, da Europas bedste chokoladebarer blev kåret i London under International Chocolate Awards 2013.

Friis-Holm er en lille familievirksomhed, der producerer og importerer gourmetprodukter og i særdeleshed chokolade - i spidsen står kokken Mikkel Friis-Holm. Og han glæder sig over, at han den 9. maj høstede hele tre medaljer ved International Chocolate Awards 2013 i London.

- Det betyder utrolig meget for os. Både som gulerod og belønning når, man går efter det bedste. Vi håber på at komme hjem med mindst en guldmedalje til efteråret, siger Mikkel Friis-Holm til Food Supply og fortsætter:

- Det at vi kan kan gøre os gældende blandt gamle koryfæer to år i træk betyder at vores navn i særdeleshed bliver slået fast i udlandet.

Friis-Holm eksporterer i dag til fem europæiske lande og har nye ordrer på vej fra Nordamerika.

De tre medaljer fordelte sig således:
  • Europæisk guld: Friis-Holm Dark Milk 55 % (mælk)
  • Europæisk sølv og dansk guld: Friis-Holm Barba 70 % (mørk)
  • Europæisk sølv: Nicaliso 70 % (mørk)
Mikkel Friis-Holm håber desuden, at anderkendelsen vil hjælpe med at overbevise fonde og investorer om, at der er potentiale i virksomheden.

Læs også: Mere guld til Friis-Holm

- Drømmen er nemlig at få produktionen af chokolade under eget tag herhjemme i Danmark, siger chokolademageren afsluttende.

Friis-Holm startede med agenturet på Scharffenberger-chokoladen fra San Francisco, men forretningen er siden udvidet med Blend the fra Milano, olivenolie fra Marina Colonna og økologiske marmelader og syltetøj fra Tea Together i Nordfrankrig. Derudover producerer virksomheden selv en hyldeblomstdrik efter egen opskrift og chokolade på sjældne kakaobønner fra Nicaragua og Honduras.

Chokoladeproduktionen startede officielt i 2007 efter Friis-Holm have deltaget i et kakao-projekt sammen med Xoco - Fine Cacao, i Nicaragua. Chokoladen er indtil nu fremstillet med hjælp fra Bonnat i Sydfrankrig. I dag findes der mere en 10 varianter af Friis-Holm Chokolade.

Friis-Holm Chokolades tidligere awards
  • Chokoladeselskabets årspris 2012.
  • Dark Milk 55 % - Sølvmedaljevinder med International Chocolate Awards 2012
  • Dark Milk 65 % - Blandt de syv bedste mælkechokolader til International Chocolate Awards 2012
  • Chuno Double Turned 70 % - Guldmedalje med to stjerner ved Great Taste Awards 2011
  • Nicaliso 70 % - Sølvmedalje med Academy of Chocolate 2011 og Guldmedalje med en stjerne ved Great Taste Awards 2012





Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

TripleNine i stor millioninvestering

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Aasted åbner afdeling i USA

Nyhedsbrev

15.070 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Online Avis Arkiv

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Mejerigaarden sender topchef på porten

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

29 millioner til smartere fødevareproduktion

Møllerups hamp kommer nu også ud i drikkevarer

Nordjysk sushifisk-firma på vej mod første overskud

Stor kantineleverandør udfordrer den traditionelle kantinebuffet

Fokus på alle sanser og bæredygtighed

Hver fjerde nye danske øl er en India Pale Ale

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Sådan bliver emballage mere bæredygtig

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Profvask.dk lancerer hele Fagors program af vaskemaskiner

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Fra Manicus Teknik præsenteres KTR vind power teknologi

Udskæring af paté - Salicath ApS

Mælkeproteiner til fødevarer og drikkevarer

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Socomecs stærke produktserie af DC bryder

Hvordan sikrer vi Danmark som life science-nation?

Svensk mosteri tredobler lagerkapaciteten med automatisk løsning

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

Send til en kollega

0.236