23948sdkhjf

Espersen og Kadeu overtager succesfuldt mosteri

Fiskekoncernen Espersen og Michelin-restauranten Kadeu er de nye ejere af Bornholms Mosteri.
Kadeau køber Bornholms Mosteri sammen med den bornholmske fødevarevirksomhed, A. Espersen A/S. Den Sociale Kapitalfond samarbejder med køberne om projektet. Det er parternes ambition er at videreudvikle mosteriets succes med at få gastronomi, økonomi og jobmuligheder til udsatte mennesker til at gå op i en højere enhed.

Sælger er Bornholms Regionskommune, der etablerede Bornholms Mosteri i 2006 som et beskæftigelsesprojekt, som skulle give udsatte mennesker et tilbud om et reelt arbejde. Siden har projektets produkter – cider og most i adskillige varianter – fået en stor fanskare på trods af, at de ikke just ligger i den prisbillige ende.

I 2012 solgte Bornholms Mosteri således 600.000-700.000 flasker most og cider. Produkterne har været til salg i specialbutikker og er blevet serveret på caféer, i kantiner og i en række gourmetrestauranter – bl.a. Kadeau, der har haft sit eget private label.

Et perfekt match
Denne succes er nu årsagen til, at Bornholms Regionskommune har valgt at sælge virksomheden, forklarer øens borgmester Winni Grosbøll (S):

-Videreudvikling af Mosteriet kan ikke ske i kommunalt regi. Mosteriet er nu kommet til et punkt, hvor privat ejerskab er det eneste rigtige. Vi mener, at Bornholms Mosteri, Kadeau og Espersen er et perfekt match, fordi vi får nogle lokalt forankrede ejere, der både har viden og økonomi til at udvikle mosteriet, siger hun.

De nye ejeres mål er, at Bornholms Mosteri skal levere produkter i topklasse og samtidig være et eksempel på, at social virksomhedsdrift godt kan rime på en god bundlinje, understreger medindehaver af Kadeau, Rasmus Kofoed.

- Vi skal udvikle Bornholms Mosteri, så der bliver behov for flere medarbejdere på både ordinære og særlige vilkår. Og så skal vi fremstille most og saft af ypperste kvalitet. Vi glæder os til at komme i gang, udtaler han.

Fortsat en virskomhed med socialt ansvar
De nye ejere har i købsaftalen forpligtet sig til at sikre, at mindst halvdelen af mosteriets medarbejdere skal være fra udsatte grupper. Økonomichef Henrik Munk fra A. Espersen A/S forklarer, at mosteriets sociale indsats fortsat vil være helt central.

- For både A. Espersen og Kadeau er den sociale indsats, som mosteriet gør for Bornholm, af afgørende betydning – og vi er derfor også glade for samarbejdet med Den Sociale Kapitalfond, som netop har fokus på den sociale bundlinje, siger han.

Den Sociale Kapitalfond, der er Danmarks første sociale venturefond, har indledt et samarbejde med de nye ejere, hvor fonden investerer i udviklingen af mosteriets sociale indsats.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078