23948sdkhjf

Store snack-planer er forsinket: - Men vi kommer stadig op på 100 millioner i omsætning

Hos den nordsjællandske snackproducent Cocohagen er ambitionen om at komme ind på 20.000 kaffebarer med virksomhedens plantebaserede kakaotrøfler er i høj grad stadig intakt.

Det fortæller stifter og direktør Asbjørn Diemer, der for et års tid siden luftede en tro på at nå op på de 20.000 kaffebarer og en omsætning på 100 millioner kroner inden udgangen af 2025. 

Det kommer nok ikke til at ske inden for den tidshorisont, erkender han nu - men det kommer til at ske, bare lidt senere, er han overbevist om. Han har justeret de tre år til nu at være "inden for en overskuelig årrække".

- Man kan sammenligne det med, at man vil køre til Gardasøen med 110 kilometer i timen, og at man så regner på, hvor lang tid det vil tage. Dér havde jeg lige i første omgang glemt logistikken med, at man først skal hen til motorvejstilkørslen.

- Jeg har fundet ud af, at det tager tid at opbygge en organisation, men vi tror stadig enormt meget på, at målet kan nås på tre år. Spørgsmålet er bare, hvornår man begynder at tælle, siger Asbjørn Diemer, der stiftede Cocohagen i 2015. 

1.000 kaffebarer

Når han siger "vi", tænker han ikke mindst på den tidligere Daloon-ejer Hemming Van, der i september 2022 købte godt halvdelen af aktierne i Cocohagen. Hemming Van blev samtidig bestyrelsesformand, og han er ifølge Asbjørn Diemer guld værd at have med på vækstvognen.

For et år siden var Cocohagen ude i cirka 500 kaffebarer, og tallet er nu næsten 1.000, fortæller stifteren. Kaffebarerne udgør dog kun godt en fjerdedel af kundekredsen, som også omfatter tre andre salgskanaler: Dels flyindustrien, dels webshop og dels hospitality i form af hoteller, konferencecentre og mødeforplejning.

Cocohagen tabte i 2020 og 2021 sammenlagt cirka to millioner kroner, mens der i 2022 var et plus på cirka en million. 

- Vi får ikke overskud i 2023, men det skyldes, at vi har lagt vægt på at vokse på toplinjen, siger Asbjørn Diemer, som i den kommende tid vil bruge endnu flere kræfter på at gøre Cocohagen klar til det helt store spring fremad.

- Vi er nu otte ansatte inklusive mig selv. Om et år eller halvandet har vi seks-otte ekstra medarbejdere, fordelt på kommunikation, salg og webshop, konstaterer han.

Ingen banklån

Direktøren har hidtil udviklet Cocohagen ved løbende at investere de penge, der har været i driftsoverskud. Der er således ikke brugt af de midler, som Hemming Van har skudt ind i virksomheden, oplyser Asbjørn Diemer, som i 2015 sagde sit job som politibetjent op og gik i gang med en kassekredit på 50.000 kroner.

- I dag har vi ingen banklån og ikke engang en kassekredit. Det eneste, vi skylder, er et enkelt afdrag på et coronalån, og så har vi leaset en maskine, nævner han.

Maskinparken på fabrikken i Humlebæk består ifølge Asbjørn Diemer ikke af de allerstørste maskiner, "men til gengæld er det hele premium".

Senest har han investeret i en Fuji flowpacker, der holder pakkerne hermetisk lukkede.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093