23948sdkhjf

Nybygning fordobler produktionen hos fiskesucces

Nordic Kingfish, der opdrætter yellowtail kingfish i store, landbaserede anlæg på Hanstholm Havn har nu taget et nyt Juveline-anlæg i brug.

Det nye anlæg fordobler produktionen af den eksklusive og eftertragtede Yellowtail Kingfish fra 500 ton til 1.000 ton om året.

Det 120 mio. kroner dyre anlæg indeholder 24 bassiner, der er placeret i en den nye 2.500 kvm. store bygning.

- Her går fiskene fra de vejer omkring 10 gram og op til cirka 1 kilo. Det nye topmoderne anlæg fordobler vores nuværende produktion til cirka 1000 tons Nordic Kingfish om året, som vi stort set allerede har afsat på de 18 markeder, vi opererer på, udtaler CEO Søren Tjørnelund Mattesen i en pressemeddelelse.

Fiskene går i mellemfasen i det nye anlæg på Hanstholm Havn, når de overføres fra Nordic Kingfish Hatchery A/S, der siden 2015 (under navnet Maximus A/S) har huset stammen af fisk og håndterer fiskeynglen i et lukket anlæg i Gudnæsstrand i Sydthy.

- Vi har topmoderne forhold, hvor fiskene går inden de flyttes over i det store anlæg, hvor de går fra de fra de er omkring et kilo store og indtil de opnår slagtevægten på gennemsnitligt 3,5 kilo, fortæller Søren Tjørnelund Mattesen.

Nordic Kingfish Hanstholm er en del af norske Nordic Aquafarms. Indtil september i år gik Nordic Kingfish under navnet Sashimi Royal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08