23948sdkhjf

Han fik løvepenge i tv og vil nu være Europas største

Selv om omsætningstallene endnu ikke er prangende, lykkedes det torsdag i DR-programmet Løvens Hule grøntsagsdyrkeren Ragnar Dixen at få en investering med hjem og to nye løver ombord i sin virksomhed Heimdalgaard. 

Løverne Thomas Visti og Morten Larsen plantede tilsammen en investering på 300.000 kroner og fik dermed hver 10 procent af virksomheden.

Heimdalgaard ligger nord for Silkeborg og handler om vertikalt dyrket mikrogrønt - unge og spæde planter, der høstes tidligt i deres vækstcyklus. Dermed får man fordelen ved deres intense smag og næringsrige egenskaber. De små, grønne delikatesser er 40 gange mere næringsrige end fuldvoksne grøntsager, fremgår det af en pressemeddelelse fra Heimdalgaard.

Ragnar Dixen er egentlig uddannet elektroingeniør og har arbejdet med sensorer til energiovervågning, men løb sur i programmering og stillesiddende arbejde foran skærmen. Derfor kvittede han i 2021 sit faste job og gjorde drømmen om et lille landbrug til virkelighed. 

Fra container til nye lokaler

Nu har han så to topprofessionelle investorer med i Heimdalgaard, som har knækket koden til, hvordan man skalerer produktionen af mikrogrønt.

- Ud over at dyrke afgrøderne vertikalt er vi lykkedes med at automatisere flere processer og har derved gjort hele produktionsflowet skalérbart. Derudover giver det en klar teknologisk fordel i forhold til vores konkurrenter, at jeg har en baggrund som ingeniør og kigger på produktionssetup’et med tekniske snarere end landmandsfaglige briller, konstaterer iværksætteren.

Den første vertikale produktion af mikrogrønt foregik i en 40 fods container i 2021. Siden er virksomheden og dens produktion flyttet til nye lokaler, en afdeling af en landsdækkende konkurrent er blevet opkøbt, og Heimdalgaard beskæftiger i dag tre medarbejdere og har en månedlig omsætning på 80.000 kroner.

- Vi er inde i en vækstkurve, og vores ambition er at blive Europas førende producent af mikrogrønt. Der er kæmpestor efterspørgsel, og vi har en kvalitetsvare samt en skalérbar produktion, understreger Ragnar Dixen.

Han tilføjer, at virksomheden også skal i gang med at dyrke svampe ved siden af produktionen af mikrogrønt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078