23948sdkhjf

Handelskrig truer grisekøds-eksport: - Fødevarebranchen kan arbejde for at lempe straftold

En EU-beslutning om at øge toldsatserne på elbiler fra Kina har affødt en hurtig modreaktion, hvor kineserne har sat en undersøgelse i gang af, om importeret grisekød fra EU giver en økonomisk unfair konkurrence for kinesiske landmænd.

Truslen om en handelskrig, der kan ramme en i forvejen trængt branche, vækker naturligt nok bekymring i blandt andet brancheorganisationen Danske Slagterier.

Food Supply har ikke haft held til at indhente en kommentar fra Danish Crown.

Ifølge DR Nyheder har Philip Róin, DR's Asien-korrespondent en god forklaring på, at det netop er den branche, der er kommet i kinesernes søgelys.

- Når lande ude i verden gør noget, som Kina ikke kan lide, så har man historisk været gode til at kigge på fødevareeksporten til Kina. Det gør man, fordi man i Kina har en god forståelse for, hvad fødevarebranchen betyder i landene. Det er typisk gamle industrier med politisk magt. Fødevarebranchen kan arbejde for at lempe den straftold, der er kommet for kinesiske elbiler, siger han til P1 Morgen.

EU's straftold på elbilerne fra Kina skyldes en mistanke om, at de er støttet mere eller mindre direkte af den kinesiske stat. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078