23948sdkhjf

125 år gammel møllevirksomhed med omsætning på næsten 900 millioner: Vil investere stort

Årsregnskabet for Valsemøllen viser, at virksomheden kommer rigtig godt ud af 2023, som var endnu et specielt år på særligt råvare- og energifronten.

Den 125-årige møllevirksomhed, Valsemøllen, med produktion i Esbjerg, Svendborg og Køge kom godt ud af 2023 med en omsætning på 880 mio. kr. og et samlet resultat på 38,4 mio. kr. viser selskabets årsregnskab.

- 2023 var endnu et specielt år, hvor vi skulle navigere i både volatile råvare- og energipriser samt en fejlslagen kornhøst. Alligevel lykkedes vi med at øge omsætning og indtjening på flere af vores segmenter, udtaler adm. direktør Niels Brinch-Nielsen fra Valsemøllen, i en pressemeddelelse.

Årsregnskabet viser, at Valsemøllen har løftet den samlede omsætning ift. tidligere år, hvilket bl.a. bunder i prisstigninger samt en øget eksport af økologiske kornprodukter. Resultatet viser samtidig en fremgang på bundlinjen på ca. 13 mio. kr., hvilket anses som et meget tilfredsstillende resultat.

Fejlslagen kornhøst

Året startede med meget høje korn- og energipriser, som definerede fokusområderne for resten af året.

- Ved indgangen af året stod vi med meget høje råvare- og energipriser, som dog i løbet af året viste sig at falde til lavere og mere velkendte niveauer. Alligevel valgte vi at handle på udsvingene og fokusere på tilpasning af både møllerne og produktudvikling med et fast blik på økonomien, fortæller adm. direktør Niels Brinch-Nielsen.

Kornhøsten i Danmark viste sig i august fra sin allervådeste side, hvilket gav store udfordringer med at skaffe de rette råvarekvaliteter af dansk hvede, havre og rug. Da Valsemøllen de sidste 10 år har satset stærkt på netop dansk oprindelse på kornet, har det stillet store krav til mølleriet og samarbejdet mellem indkøb og kvalitetsstyring at få det bedste ud af den danske høst, der nu engang var til rådighed.

- At vi kommer ud af 2023 med et godt resultat, skyldes i høj grad vores dygtige og omstillingsparate medarbejdere og samtidig loyale kunder, som vi kan have et tæt og godt samarbejde omkring udfordringerne med, udtaler Niels Brinch-Nielsen.

Store investeringer

Hele overskuddet geninvesteres indenfor mølleri med vægt på nye tiltag inden for rug og havre. Første spadestik til en helt ny havremølle i Esbjerg er taget, hvilket muliggør en større produktion af havregryn og andre havrebaserede produkter.

- Det er naturligt for os at investere stort i lige præcis havre, som vi anser som en af fremtidens vigtige fødevarer med sin sunde og klimavenlige natur. Vi forventer, at havre fremover vil få en endnu større rolle at spille ikke bare i morgenmåltidet som nuværende, men også som del i de andre af dagens måltider, siger Niels Brinch-Nielsen.

Valsemøllen har tre møller i Danmark: Esbjerg, Svendborg og Køge. Her produceres mel, specialmel, blandinger til brød og kager, adskillige slags morgenmadsprodukter, kerner, flager og frø. Produkterne afsættes til industri, eksport, foodservice, bagerier og detailhandel. Valsemøllen beskæftiger cirka 130 medarbejdere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094