23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen efter test: Danske produkter klarer sig bedst i analyserne

Fødevarestyrelsen har kontrolleret ca. 2.500 fødevarer for pesticidrester. 98 procent af prøverne viste intet indhold af pesticidrester eller indhold under de tilladte niveauer, mens pesticidindholdet i 1,2 procent af prøverne kan udgøre en sundhedsrisiko ved indtag over tid

Fødevarestyrelsen fører løbende kontrol med indholdet af pesticidrester i især frugt og grønt, men også cerealier, babymad og forarbejdede fødevarer. Frugt og grønt er de fødevarekategorier, som er mest udsat for pesticider, så det er herfra, at de fleste prøver tages.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- Det samlede billede er, at 98 pct. af alle prøver viste et indhold af pesticidrester, som var på nul eller under de tilladte niveauer. Også i år ser vi, at indholdet af pesticidrester generelt er lavere i dansk frugt og grønt end i tilsvarende prøver fra andre lande, siger enhedschef Henrik Dammand Nielsen.

Hvis man som forbruger vil undgå pesticidrester, så kan man vælge økologiske varer, hvor kun brug af enkelte pesticider er tilladt.

- Men både økologisk og ikke-økologisk frugt og grønt er sikkert at spise. Med de fund, vi har gjort, er det generelle billede, at den sundhedsmæssige risiko er ubetydelig, siger Henrik Dammand Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063