23948sdkhjf

Smede strejker på Sæby Fiskeindustri

Smede og elektrikere har nedlagt arbejdet, produktionen kører videre.
Smede og elektrikere på Sæby Fiskeindustri nedlagde torsdag morgen arbejdet. Det skete efter længere tids uro og kuldsejlede forhandlinger om lønnen.

Direktør Henrik Mikkelsen bekræfter, at smedene og elektrikerne har nedlagt arbejdet.

- De har ingen talsmand for øjeblikket, men vi fik en mail i morges, hvor de skriver, at de er utilfredse med det udspil, de har fået - og at al samtale skal foregå gennem Metals formand, Brian Pedersen. Men så længe medarbejderne strejker, kan vi ikke forhandle med dem. Nu ligger sagen i arbejdsretten i København, hvor LO og DA skal forsøge at finde en løsning, siger Henrik Mikkelsen.

Metalformand: Nye tider
Brian Pedersen, formand for Metal i Sæby, forstår medarbejdernes frustration.

- Jeg bakker selvfølgelig ikke op om en ulovlig arbejdsnedlæggelse, men jeg forstår deres vrede. Det er en helt anden måde, de bliver behandlet på end under den tidligere ledelse. Vi har tidligere altid haft et godt forhold til både direktøren og personalechefen på Sæby Fiskeindustri og har altid kunnet snakke om tingene, men sådan er det ikke længere, siger Brian Pedersen.

Hans udgangspunkt er, at lønudviklingen skal følge niveauet hos smede på andre virksomheder.

- Jeg kan læse mig til, at Sæby Fiskeindustri har haft rekordoverskud, så jeg forstår ikke, at det skal være så svært at blive enige, siger Brian Pedersen.

- Det må stå for Brian Pedersens regning. Det har jeg ingen kommentarer til, siger Henrik Mikkelsen.

En tillidsmand har nedlagt sit job som følge af det anstrengte forhold til den nye ledelse.

200 ansatte
Produktionen fortsatte torsdag, og ifølge Henrik Mikkelsen møder aftenholdet også ind, ligesom han forventer, at der produceres normalt fredag.

- Jeg håber, vi finder en løsning, ellers kan vi da blive nødt til at finde nogle andre, der kan løse opgaverne, siger Henrik Mikkelsen.

Sæby Fiskeindustri beskæftiger omkring 180 timelønnede og 17 funktionærer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08