23948sdkhjf

DC Pork forventer rekordproduktion af medister

DC Herning står i julemåneden til at producere 1.250 km medister. Det svarer til afstanden fra Herning til Paris og er rekordproduktion. Ud over medister efterspørger danskerne svinekam i stor stil.
Danskernes lyst til flæskesteg og medister i julemåneden får Danish Crowns produktion til at nå nye højder.

Således forventer CEO Uffe Frovst, DC Pork Denmark, at se en rekordstor produktion af medister.

- Ud fra vores bestillinger forventer vi at nå 1,25 millioner kilo julemedister, inden julefreden sænker sig over Danmark. Det svarer til 1.250 kilometer, hvilket er rekord for Danish Crown, siger Uffe Frovst.

Rullede man den lange pølse ud, ville den kunne nå fra DC Herning til Paris. Men nu havner den altså i stedet i danskernes maver sammen med store mængder svinekamme.

- Danish Crown kommer til at sælge over 700.000 stk. ovnklare svinekamme i de godt tre uger op til juleaften. Hvis vi regner ribbenstegene med, så løber det op i et sted mellem 1,3 og 1,5 millioner kilo "flæskesteg", oplyser Uffe Frovst.

Ekstrem efterspørgsel
Normalt producerer Danish Crowns største slagteri i Horsens nærmest udelukkende til eksport. Op til jul er der dog så stor efterspørgsel på svinekamme, at man lægger produktionen om og sætter en fuldautomatisk kamridser ind på en af kæderne.

- Vi mærker i øjeblikket ekstrem efterspørgsel efter dansk svinekød. Vi hører ude hos kunderne, at forbrugerne spørger direkte til dansk, så der er ingen tvivl om den store fokus på dansk kød har smittet af på forbrugerne, fastslår Uffe Frovst.

Det fremgik tidligere af artiklens overskrigt, at det var divisionen DC Beef, der forventede en rekordproduktion af medister. Det var ikke korrekt. Det er derimod Danish Crown-divisionen DC Pork, der er tale om.

Food Supply beklager fejlen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095