23948sdkhjf

Produktnyt: Hurtige, præcise målinger af bl.a. O2, CO, CO2, NH3, CH4 og fugt

Den nye TDL fra Yokogawa er designet til at foretage hurtige præcise målinger på en lang række gasser, der absorberer i det nær-infrarøde område af lysets spektra. TDL er ideel til in-line analyse i ætsende og aggressive miljøer, der involverer skiftende tryk og temperaturer samt højt partikel indhold. TDL kan operere i processer med tryk op til 20 bar absolut og med proces temperaturer op til 1500° C. Insatech A/S i Vordingborg præsenterer nyheden på FoodPharmaTech 2008.
De seneste års stigende oliepriser og de større krav til kontrol af udledning af diverse gasser har gjort, at alle industrier ihærdigt arbejder på at spare energi, reducere CO2-emissioner m.fl. samt optimere forbrændingsprocesser og andre kemiske operationer. Denne tendens vil accelerere og det er her Yokogawas TDL er et stærkt værktøj til automatisering i alle processer, hvor optimering og kontrol er ønsket.

På kraftværker spiller In-line sensorer en vigtigt rolle i forbrændingsprocessen. TDL kan sikkert og nøjagtigt måle overskydende ilt og kulilte på en kontinuerlig basis med stor repetérbarhed. Kulilte kan med TDL nu detekteres nede fra ganske få ppm og opefter, hvilket tidligere ikke har været muligt med samme store nøjagtighed. På raffinaderier verden over anvendes TDL i alkyleringsprocesserne samt de katalytiske reforming og cracking trin.

Et lille udpluk af TDLs anvendelsesmuligheder omfatter også overvågninger af rørlækager hvor ilt kan skabe eksplosionsfare, måling af ammoniak og saltsyre i røggas, overvågning af vandindholdet i naturgasledninger og scrubber overvågning på kemiske anlæg hvor en specifik gas ønskes fjernet. På gas-afgangen fra scrubberen kan den ønskede komponent detekteres, og scrubberens effektivitet justeres ind så evt. udledning undgås.

Generelt kan TDL anvendes til alle applikationer hvor overvågning eller koncentration af en gas ønskes målt.

Som navnet angiver benyttes der i TDL en laser, med en nøje udvalgt bølgelængde for den specifikke komponent der ønskes at måle på. Absorptionen af lyset måles uden påvirkning af andre komponenter takket være en yderst høj opløsning af målespektret hvori det ønskede måling meget nøjagtig vælges ud.

TDL er en kompakt stand-alone enhed uden bevægelige sensor dele og uden sensor kontakt i processen, hvilket minimerer behovet for vedligehold og dermed prisen for drift af udstyret. Yokogawa tilbyder TDL med alle tænkelige installationer, hvad enten det er direkte montering i processen, nyt by-pass system eller montering i forbindelse med nuværende sample system. TDL er CE-mærket og ATEX godkendt til zone 1 og zone 2, og er testet i de mest barske omgivelser hos Dow Chemicals gennem flere år.

Kilde: Insatech A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093