23948sdkhjf

Produktnyt: ELEMENT - ny standard i procesmåling og regulering

På FoodPharmaTech 2008 viser Bürkert-Controlmatic A/S blandt andet nyheden Element. Et komplet system, der giver brugerne mulighed for at løse procesproblemer i hele loopet: Ventiler, sensorer og controllere.
ELEMENT omfatter ventiler til ON-/OFF og regulering samt sensorer til pH/ORP, ledningsevne og niveau i et smukt og enkelt design.

ELEMENT-seriens ventiler og sensorer er pålidelige og velegnede til regulering af væsker, dampe, aggressive opløsninger og kemikalier, eller slibende væsker i en bred række miljøapplikationer. De kombinerer den kemiske resistens i plastmaterialer med skønheden og robustheden i rustfrit stål. ELEMENT’s platform er robust og ren. Der er ingen maling, døde lommer eller pneumatiske slanger, og ventilerne bliver leveret med tydelig visuel feedback. Enkel vedligeholdelse betyder, at de er mere miljøvenlige, end andre eksisterende løsninger.

Overgår industristandarder
Bürkert fortsatte udvikling med at kombinere regulering og kommunikations-teknologi med proceshardware er imponerende. Factory floor kommunikation og status foregår ganske enkelt enten via 4-20 mA, eller en række digitale protokoller. ELEMENT ventiler og sensorer kan også tilsluttes Bürkerts AirLINE system. Serien overgår industristandarder i fleksibilitet og enkelhed, og er en sand fornøjelse at idriftsætte og kalibrere.

Med ELEMENT-serien er det muligt at lave løsninger, som normalt ville kræve forbindelse til et kontrolrum - og det med betydeligt lavere omkostninger til investering, planlægning og montage såvel som kabling og tilslutninger til pneumatik samt vedligeholdelse. Det optimale design muliggør både decentral intelligens og fuld kommunikation med styringssystemet.

Henvender sig til fødevare- og farmaceutisk industri
Det innovative aktuator- program har et automations-koncept, der kan tilsluttes de mest moderne styringssystemer. Udstyrets design henvender sig på grund af størrelse, form og rengøringsvenlighed specielt til brugere i nærings- og nydelsesmiddelindustrien og i den farmaceutiske industri. Løsningerne kendetegner sig ved, at der kræves forholdsvis lidt plads til installation.

En af fordelene ved den nye serie er det modulære elementsystem af forskellige reguleringsmoduler, der kan indbygges i aktuatoren. På denne måde er der mulighed for at optimere løsningen til den specifikke applikation, hvilket gør ELEMENT-serien meget fleksibel. Dette gælder ikke kun den rent enkle mekaniske funktion, men også den indbyggede styreluft fra reguleringsmodul til aktuator, og det vedligeholdelsesfrie analoge feedback.

Maksimal effektivitet og sikkerhed
ELEMENT-seriens enkle og uniforme design for aktuator og reguleringsmodul gør den meget anvendelig i brug, mens seriens finish med glatte overflader og eksterne pakninger sikrer høj rengøringsvenlighed. Systemet udmærker sig tillige ved store besparelsesmuligheder. Betydelige reduktioner i omkostninger til planlægning, installation, vedligeholdelse og dokumentation opnås ved hjælp af feltbus interfacet, som kan køre redundant. Altså maksimal effektivitet og sikkerhed. Dette er det vigtigste kriterium for et variabelt aktuatorprogram, som fleksibelt kan tilpasses kundens behov og det med en fremragende cost-benefit ratio. Ydermere er denne teknologi tillige særdeles enkel at bruge.

Kilde: Bürkert-Controlmatic A/S

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078