23948sdkhjf

Internationale CO2 specialister til strategiseminar i Hedensted

Internationale eksperter fra Greenpeace, fødevareindustrien og detailhandelen er blot nogle af deltagerne på den konference som Europas største køleteknologiske klynge KVCA gennemfører i Hedensted den 14. maj. Omdrejningspunktet for arrangementet er anvendelsen af CO2 som kølemiddel.
Med KøleVirksomhedsCenter Alsion (KVCA) i Sønderborg som initiativtager er det lykkedes at samle en række af verdens førende CO2 specialister til et strategiseminar i Hedensted. Omdrejningspunktet er de overordnede strategier, som virksomheder, der både anvender og producere små og store kølesystemer, skal lægge, når det handler om anvendelsen af CO2 som et miljøneutralt kølemiddel.

Blandt eksperterne er Wolfgang Lobeck fra Greenpeace i Tyskland og franskmanden Nina Burhenne fra R744.com, der rådgiver verdens førende producenter om regler og bestemmelser på de enkelte markeder rundt om i verden. Danfoss hører til en af de betydende internationale producenter, og her vil direktør Jürgen Süss, redegøre for den danske koncerns globale kølestrategi.

Fødevarerindustrien og detailhandelen hører til storforbrugerne af kølesystemer, og på konferencen vil direktør Jørgen Modvig fortælle om de strategier, der ligger bag Rema1000-kædens beslutninger.

Hans A. Pedersen, KVCA

Hans A. Pedersen, KVCA

- Kravene til miljø- og energirigtige løsninger er hastigt stigende, og skal både producent og slutbruger være i stand til at træffe de rigtige fremadrettede beslutninger, er det vigtigt at se i hvilken retning udviklingen bevæger sig. Den viden kan forhåbentlig forebygge fejlinvesteringer, siger direktør Hans A. Pedersen fra KVCA.

KVCA er Europas største og mest betydende klynge af køleteknologiske virksomheder. De knap 30 medlemsvirksomheder beskæftiger samlet 15.000 medarbejdere. Arrangementet hos Nilan i Hedensted henvender sig både til virksomhedsledere, udviklingsansvarlige, produktchefer og rådgivere.

På konferencen vil lektor Morten J. Skovrup fra Institut for Produktudvikling på Danmarks Tekniske Universitet præsentere en ny matematisk model for simulering af driften af CO2 kølesystemer. I stedet for blot at anvende et referencepunkt for beregningerne kan man nu simulere årsvirkningsgraden 365 dage globalt. Det er en metode, som både producenter og slutbrugere kan anvende til indhentning af værdifuld information både ved valg og dimensionering af løsninger.

Kilde: KøleVirksomhedsCenter Alsion

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078