23948sdkhjf

Danforel holder fokus på produktudvikling

Et massivt fokus på kvalitet og produktudvikling har sikret fiskevirksomheden en markant position i markedet, men manglende produktionskapacitet har tvunget ledelsen til at holde igen på væksten.
Danforel udmelder på den baggrund, at virksomhedens afsætning i 2008/09 ”kun” er på niveau med året før. Virksomheden afsætter primært sin produktion af forædlede ørredprodukter til den europæiske detailhandel og cateringbranche.

I perioden fra 1. maj 2008 til 30. april 2009 har Vejle-virksomheden realiseret et bruttoresultat på 23,2 mio. kr. mod 19,7 mio. kr. året forinden. Samlet set er selskabet kommet ud med et overskud på 516.000 kr., hvilket bestyrelsen ikke finder tilfredsstillende isoleret set.

- Men set i lyset af de muligheder markedet har givet i den forgangne periode anses resultatet for acceptabelt, lyder det i en kommentar til regnskabet.

Ledelsen påpeger, at konkurrencen er blevet skærpet betydeligt i det forløbne år og det derfor har været svært at forbedre indtjeningen. Presset kan især henføres til stigninger på fiskefoder, energiomkostninger samt offentlige afgifter, der har øget produktionsomkostningerne markant, men som virksomheden ikke har kunnet føre videre til salgsprisen.

Man venter imidlertid, at en ny opdrætsmetode vil være klar til ibrugtagning i det nye regnskabsår, hvilket på få år vil kunne øge produktionsniveauet i Danmark.

Selskabet følger planen for driftsforbedringer og vil løbende investere i bedre produktionsmetoder og produktudvikling. Ledelsen venter i det nye regnskabsår at forbedre indeværende års resultat.


Kilde: Årsrapport 2008/09

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062