23948sdkhjf

Forsker modtager ølpris for arbejde med humle

Forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster har tildelt seniorrådgiver Gitte Kjeldsen Bjørn en øl-pris for hendes arbejde med dansk humle.
Gennem flere år har seniorrådgiver Gitte Kjeldsen Bjørn fra Institut for Havebrugsproduktion ved Det Jordbrugsvidenskabelig Fakultet arbejde med dansk humle – blandt andet med henblik på at få genindført dansk humle i dansk ølproduktion.

Denne indsats har forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster bemærket og har netop tildelt Gitte Kjeldsen Bjørn foreningens årlige nationale ølpris i forbindelse med en ølfestival i Esbjerg.

For Danske Ølentusiaster var valget af Gitte Kjeldsen Bjørn naturligt.
- Gitte Kjeldsen Bjørn har gjort et stort stykke arbejde for, at danske bryggere får en endnu større mulighed for mangfoldighed og spændvidde – og det oven i købet med et mere nationalt præg.

- Vi er spændte på det endelige resultat af jeres projekt, og håber at jeres forsøg med humledyrkning vil blive til gavn for danske bryggere og selvfølgelig ikke mindst for danske øldrikkere, sagde landsformand for Danske Ølentusisaster, Anne-Mette Meyer Pedersen i forbindelse med overrækkelse af prisen.
Foruden æren, et diplom og en statuette følger med prisen en check på 10.000 kroner.

Gitte Kjeldsen Bjørn glæder sig over prisen.
- Jeg er beæret og stolt over prisen. Det er fantastisk skønt at arbejde med et så spændende område, hvor andre samtidig anerkender det, man går og laver. Jeg glæder mig samtidig over, at interessen for at finde humleplanter i naturen, dyrke dem, samt prøve dem i øl er præget af en meget stor gejst, siger hun.

Gode danske øl med dansk humle
Et af hendes projekter med humle fra Fyn har resulteret i brygning af de første danske øl med udgangspunkt i dansk humle – og fremtiden tegner lys for dansk humle.

- De foreløbige tilbagemeldinger på øllet, som er brygget i samarbejde med Stensbogaard Bryghus, tyder på, at det godt kan lade sig gøre at lave gode danske øl med dansk humle. Vi skal bare have fundet de rigtige humle-planter med det rette indhold af aroma og bitterstof, forklarer Gitte Kjeldsen Bjørn.

Kilde: Det Jordbrugsvidenskabelig Fakultet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093