23948sdkhjf

Johnson Controls vil investere i århusiansk produktion

Rygter om at Johnson Controls vil lukke sin fabrik i det østjyske manes nu til jorden.
I de seneste år har køleudstyrsproducenten skåret ca. en tredjedel af stillingerne på fabrikken i Århus væk, og det har fået spekulationerne om en mulig lukning af fabrikken i gang. I følge administrerende direktør Palle Martin er det dog langt fra tilfældet.

- Vores amerikanske ejer har allerede investeret en del penge i virksomheden her i Århus. Det er en cadeau til medarbejderne og et signal om, at ejeren tror på os. Lige nu ser vi i samarbejde med den globale ledelse i Johnson Controls på pænt store investeringer i nyt produktionsudstyr på fabrikken her i Holme, hvor vi snart samler den maritime og industrielle forretning under samme tag for at få en bedre udnyttelse af de kvadratmeter, vi har i Holme, udtaler Palle Martin til Børsen.

Tegn på bedring
I seneste regnskabsår blev det til et omsætningsfald på 12 % til 1,5 mia. kr. hos Johnson Controls Denmark. Samtidig betød store omkostninger til omstruktureringer, at selskabet endte med et driftsresultat på -67 mio. kr. mod et plus på 5 mio. kr. i 2007/2008.

Tilbagegangen skyldes blandt andet, at 10 års konstant vækst blev afløst af et fald i omsætningen i selskabets marinedivision.

Palle Martin forudser, at der også i 2010 bliver kamp om ordrerne, men han ser dog lyspunkter. Blandt andet viser markederne i Nordeuropa og Østeuropa tegn på bedring.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064