23948sdkhjf

Nyt om navne: Dansk madarkitekt optaget i Who’s Who In the World

Anna Marie Fisker er ny på international liste over verdens mest indflydelsesrige personer, der demonstrerer ekstraordinære tiltag og har bidraget til almenvældets bedste.
Når Anna Marie Fisker fra Institut for Arkitektur & Design på Aalborg Universitet er blevet optaget i det eksklusive selskab; Who’s Who in the World, skyldes det den banebrydende kombination af to faglige områder, design/arkitektur og måltidet.

Ph.d. og lektor Anna Marie Fisker har siden slutningen af 1990’erne forsket i og formidlet viden om det dengang lidt abstrakte område, som meget få kendte til både internationalt og herhjemme.

Opsigtsvækkende ph.d.-afhandling
I 2003 skrev hun sin opsigtsvækkende ph.d.-afhandling ”Mad og Arkitektur.”

I dag ser det helt anderledes ud, eftersom kombinationen af design/arkitektur og mad nu er i vælten internationalt.

Blandt andet er der fokus på sygehuses problemer med, at patienter spiser for lidt, hvilket kan ændres gennem viden omkring rummets betydning for spiseoplevelsen, og i restaurationsbranchen har der længe været fokus på indendørsarkitekturen, dels for at skabe et selvstændigt æstetisk udtryk for den pågældende restaurant, men også for at øge gæstens velbefindende med henblik på at generere øget omsætning.

Anna Marie Fisker er i forvejen hædret for sine initiativer i både regionalt og nationalt regi.

Helt centralt står skabelsen af det tværfaglige projekt Food College Denmark, der skal bygge bro mellem praktiske madfag som tjener og kok og det akademiske forskningsmiljø.

Fisk på nye måder
På forskningssiden driver Anna Marie Fisker sine projekter i regi af Center for Food Science, Design & Experience på Aalborg Universitet.

Food College Denmark, som nu holder til på Aalborg Universitets Institut for Arkitektur & Design, fik sidste år tildelt tovholderfunktionen på en af Region Nordjyllands såkaldte fødevaredelklynger under den regionale fødevaresatsning.

Her er ambitionen blandt andet at være med til at fremme anvendelsen af fisk i nye sammenhænge og på nye måder i projektet ”Nordjyske Fisk med Oplevelse” – som take away, to-go eller på turistattraktioner.

Anna Marie Fisker samarbejder ligeledes med Aalborg Sygehus om forbedring af måltidsoplevelser og patienternes spiserum.

Kig forbi Who’s Who In the World.

Fotoet er taget af fotograf Lasse Wind.

Læs mere om: AAU
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094