23948sdkhjf

RFID-tag skal gøre fisken sporbar

200.000 fiskekasser med indbyggede rfid-tags introduceres i disse dage på de danske havne. Dermed er først skridt taget mod fuld sporbarhed af fisken.
Fra begyndelsen af maj 2010 vil alle fiskekasser i Danmark være udstyret med en rfid-tag, hvilket betyder, at alle fiskekasser vil blive scannet på vej ind og ud af de danske havne. Dermed er fuld sporbarhed af fisken snart mulig.

Det er virksomheden Pack And Sea, der siden 2007 har arbejdet med at introducere ens fiskekasser i alle havne. Kasser der hele tiden kan spores ved hjælp af rfid-teknologien.

- Fartøjerne registrerer jo allerede alle de data der skal til, så det er et naturligt skridt, at koble dem med indholdet af den enkelte kasse. Det burde ikke give ekstra arbejde for fiskerne, fortæller direktør i Pack and Sea, Bent Gregersen Kirk til Ingeniøren om det nye system.

- Ideen er så at de virksomheder, der køber kasserne på auktion kan abonnere på informationerne og på den måde levere sporbarhedsinformationerne videre, supplerer divisionschef Simon Johansen fra Lyngsoe Systems, der har leveret systemet.

Fiskeindustrien har en helt konkret grund til at indføre rfid-tags og sporbarhedssystemer. Fra første januar 2011 træder et ny EU-direktiv i kraft og her stilles der krav til, at forbrugerne skal kunne spore fisken helt tilbage fra fangstidspunktet.

Rfid og sporbarhedssystemet til 200.000 fiskekasser har kostet et tocifret millionbeløb at indføre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125