23948sdkhjf

Det sker: Nyt nordisk køkken - Et marked for velsmag og viden

Konference sætter fokus på potentialet i det nye nordiske køkken – for fødevaresektoren og for befolkningen.
Nordiske fødevarer vil i de kommende år opleve en stigende efterspørgsel, fordi de forener et krav om velsmag med den nyeste viden om sundhed, bæredygtighed og velvære.

Forskningsprojektet OPUS hos LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet inviterer derfor til konference om potentialet i det nye nordiske køkken torsdag den 25. marts 2010, kl. 13.00.

Potentialet i nordiske fødevarer
Siden Nordisk Ministerråd i 2004 tog initiativ til Manifestet for det Nye Nordiske Køkken har der både i nationale og internationale mad- og ernæringskredse været fokus på nordiske fødevarer og deres unikke kvaliteter ift. velsmag, sundhed og bæredygtighed.

Forskningsprojektet OPUS samler vi den 25. marts en gruppe af de vigtigste interessenter indenfor fødevaresektoren.

Formålet er at sætte fokus på potentialet i det nye nordiske køkken, på OPUS-projektets rækkevidde – og på hvordan vi sammen kan bidrage, når dagsordenen skal sættes for danskernes fremtidige madkultur.

Oplæggene på konferencen

• Baggrunden for OPUS og formålet med projektet ved leder af OPUS og professor, dr. med. Arne Astrup.
• De kommercielle muligheder i de nordiske fødevarer ved varechef i Irma Steen Haubjerg.
• Udviklingen af det nye nordiske køkken og Ny Nordisk Hverdagsmad ved gastronomisk iværksætter og leder af udviklingen af Ny Nordisk Hverdagsmad, Claus Meyer.
• Muligheden for at deltage i verdens største forskningsprojekt omkring nordiske fødevarer og sundhed ved leder af supermarkedsprojektet og lektor på LIFE, Thomas Meinert Larsen.

Der vil være mulighed for spørgsmål og debat. Se mere her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078