23948sdkhjf

Producent af potteroser sælger nye typer salat og krydderurter

Rosanova sælger mikrogrønt til detailbranchen. Produktet er resultatet af et stort udviklingsarbejde, der også har ført til et sterilt dyrkningsmedie.
Rosanova er kendt for at dyrke potteroser.

Med etableringen af RosanovaGrønt og produktionen af mikrogrønt går virksomheden nye veje.

Kursskiftet er en naturlig følge af samfundsudviklingen.

- Vi har længe søgt efter et supplement til potteroser. Vi råder over et stort, moderne væksthusanlæg med alle faciliteter og dermed mulighed for at producere næsten hvad som helst. Men tankerne blev ved at kredse om spiselige produkter, og det blev hurtigt indlysende, at det er den vej, vi skal. Det, vi ledte efter, var et specialprodukt, der kan bringe fornyelse ind i de danske køkkenregioner, siger gartneriejer Connie Nielsen.

Tankerne blev startskuddet til en lang række dyrkningsforsøg, hvor såvel produktionsmetoder, produktkoncepter og markedspotentiale blev testet.

Mikrogrønt er nyt på det danske marked
Resultatet af forarbejdet er mikrogrønt, som er produceret på samme måde som karse.

Mikrogrønt er kimplanter af forskellige grøntsager og krydderurter, og ideen er, at det skal bruges til at give et pift til maden.

Mikroplanterne er f.eks. rødbedeurt, spæde sennepsplanter, rucolaspirer og basilikum.

Økologi var naturligt valg
Da ideen var født, begyndte et stort udviklingsarbejde i gartneriet.

Sortiment, produktionsmetode og ideer til salgskoncept måtte på plads, før den nye ide skulle stå sin prøve i detailsegmentet.

- Det var helt naturligt at vælge den økologiske vej til en produktion af spiselige produkter. Samtidig besluttede vi tidligt, at produktionen ikke skulle foregå i jord. Jord og køkkenregioner virkede bare ikke som en god kombination, siger Connie Nielsen.

Nyt dyrkningsmedie
Det førte til udvikling af et nyt dyrkningsmedie i samarbejde med virksomheden Advance Nonwoven ApS, der fremstiller blandt andet isoleringsmateriale af hamp. Et dyrkningsmateriale, der CO2 neutralt og samtidig sterilt.

I år er der afsat produktionsareal i gartneriet, der giver RosanovaGrønt kapacitet til 5 millioner bakker.

Gartneriet Rosanova A/S blev grundlagt i 1968.I dag omfatter gartneriet 130.000 m2 fuldautomatiserede væksthuse, hvor produktionen af potteroser fortsat er specialet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094