Dansk opskrift har givet pote på svære markeder

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Tican vil hente jackpot på fødevaresikkerhed og ensartet kvalitet

Det er i høj grad en kombination af fødevaresikkerhed, ensartet kødkvalitet og en evne til at levere skræddersyede udskæringer til kunderne, der har sikret de danske slagterier succes på ellers svære markeder som Japan, Kina og Australien.

Det mener den administrerende direktør i Tican, Ove Thejls, som peger på, at det, som eksportmarkederne især kigger på, er fødevaresikkerhed og kvaliteten af svinekødet.

- Den kontrol, vi har herhjemme i produktionen og på områder som dyrevelfærd, antibiotika og fødevaresikkerhed betyder, at danske slagtesvin er meget ensartede og særdeles velegnede til videre forarbejdning i udlandet.

Ove Thejls fremhæver især Ticans evne til at levere en ensartet kødkvalitet hele året rundt og samtidig tilgodese de eksportmarkeder, der stiller krav om specielle udskæringer - eksempelvis i Japan.

- En ensartet råvare hen over året kombineret med, at vi kan servicere kunderne med de udskæringer, de ønsker. Det er i høj grad den opskrift, der har sikret os succes på ellers vanskelige eksportmarkeder som Japan og Australien.

Digitalisering skal øge effektiviteten
Den ensartede kvalitet kan i væsentlig grad tilskrives det danske afregningssystem, uddyber han.

- Vi har et afregningssystem, der sikrer, at spredningen på kødkvaliteten er meget snæver, hvilket giver meget ens grise. Så det er i høj grad de danske svineproducenters dygtighed og afregningssystemets fortjeneste, siger Ove Thejls, som tilføjer, at ny teknologi og digitalisering snarere er med til at høje effektiviteten end kvaliteten.

- Digitalisering taler man meget om i vores branche, men det er for at effektivisere produktionsprocessen. Jeg vil sige, at når vi taler kundespecifikke udskæringer, er det i høj grad også de slagtermæssige egenskaber, der er vigtige.

Eksporttilladelse til Colombia
Selvom eksporten til Kina i år er dalet markant i forhold til jubelåret 2016, vil riget i midten fortsat fremover være et af de markeder, som tyskejede Tican vil satse på.

- Vi kigger meget på asiatiske markeder som Kina, Taiwan og Vietnam, samtidig med at vi skal kæmpe for at fastholde vores position i Japan, Australien og Storbritannien. Men det er ikke i England, vi ser den store vækst fremadrettet, siger Ove Thejls, som tilføjer, at Ticans rolle i den tyske Tönnies-koncern netop er at være rambukken ind til tredjemarkedslande.

Tican har for nylig fået eksporttilladelse til Colombia og kigger også mod det sydamerikanske marked, fortæller Ove Thejls.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Nu vil Mikkeller også lave chokolade

Og desuden tøj, for at det ikke skal være løgn

Grød-kæde vil fordoble antallet af butikker

Men drømmen om udlandet er indtil videre skrinlagt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Chipsfabrikkens ældre dame kører endnu

Anlægget står ikke foran pension. Tværtimod skal det efter 13 år snart udvides.

Han tester det, der rører ved fødevarer

Gennembrud for antibiotikafrit kød

Nyhedsbrev

Arla brager frem i Asien

1

Så er fuldkorn igen i fokus

Chokoladekæde mister troen på center

Norsk pizzakomet vil åbne i Danmark - igen

Varme bade til rodfrugter skal mindske madspild

EU vil begrænse plastik i miljøet og genbruge al emballage

Hakkekød trækkes tilbage

Skuffende fødevaremarked forsøger igen: Der sker forbedringer i foråret

1

Det er snart helt slut for kæde af madbutikker

Blandede maderfaringer med kulturåret i Aarhus

Juicekæden i offensiven: Så mange skal åbne i 2018

Ny forskning skal fremme sunde bakterier i maden

Netto donerede over 250.000 måltider til socialt udsatte

Haarslev Industries vil runde 2,2 milliarder

Den fynske virksomhed sætter gang i en omfattende transformation.

Åbyhøj-firma på sukkerfrit eksporteventyr

Modermælkserstatning i 83 lande kan være salmonellaramt

Kendte restauranter rykker ind i ny terminal 2

Ugens grin: Kommunikation på russisk

Tivoli åbner med restaurantfestival

Overskuddet faldt i Chr. Hansen trods omsætningsvækst

Erhvervsliv raser over nøl i Skatteministeriet

Risiko for forurening fra mus i bagerbrød

Jysk cateringfirma har voldsomt vokseværk

Lufthavnsrestaurant nægter at lukke trods byggerod

Bite Copenhagen får ny direktør

51 restauranter med i DinnerDays

Nyt juicekoncept klar i Fredericia

1

Rekordmange direktører får karantæne

Slikhandler anker dom om millionbøde

Vodkaflaske til otte millioner kroner stjålet i København

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Alt til storkøkken, Restaurant og Café hos Cateringinventar.dk

Få besøg af vores mobile showroom.

Ny projektassistent ved IPW Systems

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Ejner Hessel vælger ClassicMat™ til fremtidens bilhus

Det handler om fødevaresikkerhed

Tre nye medarbejdere hos Shark & Co.

Michael har afprøvet EL:CONs rotationsordning for lærlinge – nu er han udlært elektriker

Endress+Hauser præsenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler

Café Sommerskos historiske lokale skifter hænder

Plejer du dit virtuelle CV nok?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af Calcium-sulfat dampe hos Boehringer Ingelheim

Vi er stolte over at have leveret denne Erikkila Pro-Coulmn søjlesvingkran til Lesjöfors A/S

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Leverandør til eliten

Følg Xcelgo på LinkedIn

Simas Filters A/S styrker salgsorganisationen

Scandrums A/S er valgt som emballage-partner

Det ny Cateringinventar.dk er online - Se vores nye hjemmeside

Ronnie er udlært elektriker hos EL:CON - og vil gerne lære endnu mere...

Vil elpriserne stige eller falde i 2018?

På næste tirsdag: Kom til gratis foredrag med Toke Kruse

Manicus Teknik olie/vand køler TAK/T

Fødevarelovgivning 2018

KUKA's investering i Device Insight giver spidskompetencer inden for IIoT-p...

Send til en kollega

0.188