Dansk opskrift har givet pote på svære markeder

| Af Morten Vittrup Lund | Tip redaktionen om en historie

Tican vil hente jackpot på fødevaresikkerhed og ensartet kvalitet

Det er i høj grad en kombination af fødevaresikkerhed, ensartet kødkvalitet og en evne til at levere skræddersyede udskæringer til kunderne, der har sikret de danske slagterier succes på ellers svære markeder som Japan, Kina og Australien.

Det mener den administrerende direktør i Tican, Ove Thejls, som peger på, at det, som eksportmarkederne især kigger på, er fødevaresikkerhed og kvaliteten af svinekødet.

- Den kontrol, vi har herhjemme i produktionen og på områder som dyrevelfærd, antibiotika og fødevaresikkerhed betyder, at danske slagtesvin er meget ensartede og særdeles velegnede til videre forarbejdning i udlandet.

Ove Thejls fremhæver især Ticans evne til at levere en ensartet kødkvalitet hele året rundt og samtidig tilgodese de eksportmarkeder, der stiller krav om specielle udskæringer - eksempelvis i Japan.

- En ensartet råvare hen over året kombineret med, at vi kan servicere kunderne med de udskæringer, de ønsker. Det er i høj grad den opskrift, der har sikret os succes på ellers vanskelige eksportmarkeder som Japan og Australien.

Digitalisering skal øge effektiviteten
Den ensartede kvalitet kan i væsentlig grad tilskrives det danske afregningssystem, uddyber han.

- Vi har et afregningssystem, der sikrer, at spredningen på kødkvaliteten er meget snæver, hvilket giver meget ens grise. Så det er i høj grad de danske svineproducenters dygtighed og afregningssystemets fortjeneste, siger Ove Thejls, som tilføjer, at ny teknologi og digitalisering snarere er med til at høje effektiviteten end kvaliteten.

- Digitalisering taler man meget om i vores branche, men det er for at effektivisere produktionsprocessen. Jeg vil sige, at når vi taler kundespecifikke udskæringer, er det i høj grad også de slagtermæssige egenskaber, der er vigtige.

Eksporttilladelse til Colombia
Selvom eksporten til Kina i år er dalet markant i forhold til jubelåret 2016, vil riget i midten fortsat fremover være et af de markeder, som tyskejede Tican vil satse på.

- Vi kigger meget på asiatiske markeder som Kina, Taiwan og Vietnam, samtidig med at vi skal kæmpe for at fastholde vores position i Japan, Australien og Storbritannien. Men det er ikke i England, vi ser den store vækst fremadrettet, siger Ove Thejls, som tilføjer, at Ticans rolle i den tyske Tönnies-koncern netop er at være rambukken ind til tredjemarkedslande.

Tican har for nylig fået eksporttilladelse til Colombia og kigger også mod det sydamerikanske marked, fortæller Ove Thejls.



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Studerende har lavet en kødportal

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Luft driller Højer Pølser

Industribageruddannelse flot fra start

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Nyhedsbrev

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

Andesalg satte rekord

BC Catering fordobler lager

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

Aftale er på plads: Mille Food bliver forgyldt

Kiks-producent har hemmelige planer

Ny restaurant eksperimenterer med matchende cocktails

- Hold op, vi var glade for den nye robot

Food Supplys stjernereporter Dan S. Frandsen fortæller her om sine osteoplevelser i Rødkærsbro

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Roskilde får stort fødevarecenter

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktkonfiguration d. 14/12

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

Lefon rørsave – en fremragende løsning til rustfrie mejerirør

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Thanksgiving torsdag den 23. november 2017

QMS-Consults kursuskatalog for 2018

Advances in hygienic design guidelines and Industrial best practice

Emotron Softstarter

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Følg os på Facebook og vind en kurv

November nyhedsmail fra KE Fibertec

Den eneste sande grønne kilowatt-time er den, der aldrig bliver brugt

Lejer til Levnedsmiddelsindustrien

YASKAWA ie4++ supersparemotor og en inverter

SEW-sats på eftermarkedet

Technor deltager på Maskinmestrenes Erhvervskonference - Ajour 2017

DENIOS - Behandling af farlige medier

Send til en kollega

0.216