23948sdkhjf

Kød: Carmo scorer igen kassen i Norden

Men ikke meget overskud på de asiatiske markeder
Selv om den nordjyske kødgrossist CM Food for et års tid siden kunne konstatere, at selskabets eksport til nye, asiatiske markeder er eksploderet, er det stadig hjemmemarkedet og de nordiske nabolande, der får millionerne til at rulle ind på bundlinjen hos grundlægger Carsten Møller og hans kompagnoner.

Virksomheden opdelte for to år siden sine aktiviteter i to selskaber, Carmo Food Nordic og Carmo Food International, og sidstnævnte, der rummer de nye markeder, er langt fra lige så indbringende som den nordiske gren. Det viser de to selskabers netop offentliggjorte regnskaber.

Efter et underskud på 4,4 millioner kroner i sit første regnskabsår, 2015/16, kom Carmo Food International ganske vist ud af 2016/17 med et plus på 232.000 kroner. Men der er langt op til succesen hos Carmo Food Nordic, som i det seneste regnskabsår tjente 8,4 millioner kroner efter skat. Året før var der et overskud på 9,7 millioner.

At det i udpræget grad har været den nordiske forretning, der har trukket læsset, ses også at, at Carmo Food Nordic kort efter opsplitningen lånte fem millioner kroner ud til Carmo Food International.

Tilfredsstillende

Om Carmo Food Nordics resultat for perioden 1. juli 2016-30. juni 2017 skriver ledelsen i sine bemærkninger, at det lidt lavere resultat især kan henføres til øgede investeringer i medarbejderressourcer - og at det allerede kan ses på aktiviteten i begyndelsen af regnskabsåret 2017/18.

2016/17-resultatet anses for tilfredsstillende i begge selskaber. Hvad angår Carmo Food International konstaterer ledelsen således, at forventningen var et positivt resultat, hvilket blev indfriet.

- For det kommende år forventes et væsentligt forbedret resultat sammenlignet med dette års resultat. Det er positivt, at selskabet i år er i positiv drift, og ledelsen forventer at fortsætte fremgangen i år. Det skal dels ske ved konsolidering af samarbejde på eksisterende markeder, lige som det skal ske ved sondering af mulighed for opstart af samhandel med nye markeder, hedder det i Carmo Food Internationals regnskabsbemærkninger.

Se regnskaberne her:
Carmo Food Nordic 2016/17
Carmo Food International 2016/17









Læs mere om: Kød
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094