23948sdkhjf

Geia Food køber op i Sverige

Udsigt til ny, trecifret millionomsætning via Tilab International
Danske Geia Food, der udvikler og leverer fødevarekoncepter til detailhandelen i hele Skandinavien, har købt den svenske handelsvirksomhed Tilab International AB.

Tilab har gennem årene specialiseret sig i at importere og sælge mejerivarer og ost til de svenske detailkæder, og er også aktiv inden for foodservice og industri. Over de seneste fem år har virksomheden været på en imponerende vækstrejse, og forventningen til årets omsætning ligger på cirka 250 millioner svenske kroner, oplyser Geia Food i forbindelse med opkøbet.


- Geia Food har været på det svenske marked siden 2010, hvor hovedfokus har været at sælge frosne fødevarer. Med opkøbet af Tilab får vi skabt os en adgang til de svenske detailkunder inden for mejeri- og ostekategorien, som begge er store og vigtige kategorier for os i såvel Danmark som Norge. Vi ser derfor nogle oplagte forretningsmuligheder på tværs af markederne, vi opererer på, hvor vi med en øget indkøbskraft vil kunne skabe endnu mere værdi for vores kunder - ikke blot i Sverige, men også i Danmark og Norge, siger CEO i Geia Food Claus Ravsnbo.

Tilab ligger i Karlstad og har 11 ansatte, heraf fem på eget lager. Virksomheden sælger primært private label-produkter.

- Opkøbet er af stor strategisk vigtighed for os, da vi med dette cementerer vores position på det svenske marked, og nu bevæger os mod en samlet svensk omsætning tæt på 400 millioner svenske kroner. Vi har gennem længere tid søgt efter relevante opkøbsmuligheder i Sverige og har med Tilab fundet en virksomhed, der deler vores vision og forretningsfilosofi. Opkøbet giver os et godt afsæt for yderligere skandinavisk ekspansion, hvor Sverige spiller en nøglerolle, siger Claus Ravnsbo.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079