23948sdkhjf

Nyt bryghus startet med gravko og jubilæumsøl

| Af Hans Christensen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Første spadestik til Frederikshavn Bryghus blev taget med manér

Så har hun også prøvet det, Frederikshavn-borgmester Birgit Hansen: Første spadestik taget med en kæmpegravko. Med ædruelig vejledning og sikker assistance fra Lars Trie, direktør i Frederikshavn Bryghus af 2017 A/S.

Seancen fandt sted lørdag middag på en kornmark på Knivholtvej, hvor Frederikshavn Bryghus får domicil.

Umiddelbart efter det gigantiske spadestik kunne borgmesteren dulme nerverne med den første tapning af en specialøl lavet til Frederikshavns 200-års købstadsjubilæum. En mørk Stout 200 brygget på italiensk lakrids, rosiner og røgmalt med mere.

Kent Boahlt, den anden halvdel af makkerparret bag det nye bryghus, afviste enhver tale om bestikkelse, da han overrakte borgmesteren jubilæumsøllen.

- Der er ingen stregkode på flasken, så hun kan ikke engang få pant for den. Vi ved jo ikke, om det er Privat Birgit eller Borgmester Birgit, sagde den muntre thybo.

Frederikshavn Bryghus er resultatet af et tilfældigt møde mellem Lars Trie og thyboen Kent Boahlt, der har en fortid som diplombrygger på Thisted Bryghus - og et snakketøj, som kan få tilhørerne til at række ud efter enhver flaske inden for rækkevidde. De to mødtes, på et værtshus i Skagen - og resten er historie. Og nu bygger de så et bryghus.

Borgmester Birgit Hansen roste Boalth og Trie for initiativet og takkede for special-øllen til købstadsjubilæet.

- Det varmer mit borgmesterhjerte, når nogen gør noget for vores by. Og tak fordi I har tænkt på købstadsjubilæet og lavet en flot etikette på jubilæumsøllen, sagde borgmesteren, der opfordrede Trie og Boalth til at brygge specialøl til kvinder:

- Øl er ikke længere kun maskulin power og mandehørm. Kvinderne har også lært at sætte pris på øl.

Bryggehallen på Knivholtvej 17 bliver 600 kvadratmeter. Bryganlægget, der er købt i Kina, ankommer til september, og bryghuset får en kapacitet på 140.000 liter øl om året.

De første fire øl er alle opkaldt efter lokale steder eller personer: Fladstrand Pilsner, Konsul Cloos Ale, Bangsbo IPA og Vendelbo Porter, og der kommer selvfølgelig også en julebryg fra Frederikshavn Bryghus.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Billedserie: FoodTech er i gang

Se Food Supplys stemningsbilleder

Her er årets vinder-mejerier

Lige i plet, lige i skabet og op i en højere enhed

Thise Mejeri rydder (næsten) præmiebordet i mejeridyst

Mejeriet fra Salling vandt fire ud af syv kategorier til International Food Contest

Sjællandere fik pris for ny, spændende filtrering

FoodTech Award gik til lille firma med perspektivrigt membranprincip

Lær mere om fødevaretrends på Foodtech

Brød-iværksætter spejder mod udlandet

Efter bare halvandet år på det danske marked lufter bageropkomlingen Smartbake ambitioner om at kopiere sin succesopskrift til udlandet

Nyhedsbrev

Thisted Bryghus arbejder videre med udvidelse

Online Avis Arkiv

Ny markeds-undersøgelse om miljørigtig hygiejne

Carsoe køber op

Easyfood-direktør: Den nemmeste del er at udvikle et nyt produkt

Konkurrencekraften ryger, hvis der ikke følger en effektiv produktion med, siger Flemming Paasch

To produktionslinjer klarer 176 forskellige produkter

Easyfood tog en radikal beslutning for 20 år siden

Video: Sæby Fiske-Industri sætter turbo på kvalitetskontrollen

Ugens grin: Den effektive maler

Foodtech
Marel vil udnytte data bedre

Koncernen søger data-inspiration i FoodTech Challenge

Brødfabrik ramt af bittesmå metalstykker i brødet

22 nye Netto-butikker på vej næste år

I næste måned åbner Netto sin butik nummer 500 i Danmark

Fremtidens bæredygtige mejeri i fokus

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

1

Frugt og grønt er fyldt med pesticidrester

Igen royalt besøg på FoodTech

Dommere skal smage 1.500 fødevarer

International Food Contest er igen en del af FoodTech-messem

Bryghus renset i sag om datofusk

Man må gerne ændre holdbarhedsdatoen

Nyt, glutenfrit bageri har knækket smagskoden

Så er de klar hos Sall Whisky Distillery

Dagrofa bøvler med plastik i cheddarposer

Lantmännen køber australsk bageri

Hanegal dropper aluminium i postejbakken

Foodtech
Stort messeprogram giver optimisme i Herning

Fryseeksperter får nyt navn

Varm sommer gav Carlsberg solidt salg

TekniClean solgt til finsk koncern

Rigmand er købt ud af juicefirma

Slut med vegansk danser-restaurant

Krisestab skal reagere hurtigt på fødevarekriser

McDonald's overrasker med flot resultat

EU-Parlamentet vil have gratis postevand på restauranter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

God start på FoodTech messen!

Kig forbi stand M9662 på FoodTech og byg din egen conveyor

Implementering af AMCS Intelligent Optimering software til ruteplanlægning gennemført hos CNC

Ferske kalkuner til Thanksgiving den 22. november

Process Engineering A/S kåret som en af Danmarks Bedste Arbejdspladser

Vær med i GS1 Denmarks julekalender 2018

Automatiseringsbølgen ruller lige nu ind over e-handelen

Service 24/7 i hele verden

Schneider Electric lancerer intelligent maskinstyring i industrien

Se video: Boschert-Gizelis sætter personlig rekord med en 12-meters kantpresser!

Fremtidsplaner: Vi skal erobre mejeribranchen

Mezzanin giver 25 % mere lagerplads hos Jysk Firmatøj

Kørerampe til containere

Superior

Intelligente drevsystemer til den digitaliserede produktion

Så er vi igang på FoodTech messen - kig forbi!

Fødevareegnet rengøringsløsning til pakkeafdeling hos brødproducent.

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Trækfri og kondensfri ventilation

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Drypoint adsorptionstørrere

Stærkt og kosteffektivt I/O-modul til brandspjæld

Ejner Hessels valg af lagerautomat er igen faldet på ClassicMat™ – og det e...

Siemens TIA-portal: Hvordan benytter jeg nye enheder med ældre versioner af...

Oplev PALOMAT® på dette års FoodTech messe

Send til en kollega

0.287