Nyt bryghus startet med gravko og jubilæumsøl

| Af Hans Christensen, Nordjyske | Tip redaktionen om en historie

Første spadestik til Frederikshavn Bryghus blev taget med manér

Så har hun også prøvet det, Frederikshavn-borgmester Birgit Hansen: Første spadestik taget med en kæmpegravko. Med ædruelig vejledning og sikker assistance fra Lars Trie, direktør i Frederikshavn Bryghus af 2017 A/S.

Seancen fandt sted lørdag middag på en kornmark på Knivholtvej, hvor Frederikshavn Bryghus får domicil.

Umiddelbart efter det gigantiske spadestik kunne borgmesteren dulme nerverne med den første tapning af en specialøl lavet til Frederikshavns 200-års købstadsjubilæum. En mørk Stout 200 brygget på italiensk lakrids, rosiner og røgmalt med mere.

Kent Boahlt, den anden halvdel af makkerparret bag det nye bryghus, afviste enhver tale om bestikkelse, da han overrakte borgmesteren jubilæumsøllen.

- Der er ingen stregkode på flasken, så hun kan ikke engang få pant for den. Vi ved jo ikke, om det er Privat Birgit eller Borgmester Birgit, sagde den muntre thybo.

Frederikshavn Bryghus er resultatet af et tilfældigt møde mellem Lars Trie og thyboen Kent Boahlt, der har en fortid som diplombrygger på Thisted Bryghus - og et snakketøj, som kan få tilhørerne til at række ud efter enhver flaske inden for rækkevidde. De to mødtes, på et værtshus i Skagen - og resten er historie. Og nu bygger de så et bryghus.

Borgmester Birgit Hansen roste Boalth og Trie for initiativet og takkede for special-øllen til købstadsjubilæet.

- Det varmer mit borgmesterhjerte, når nogen gør noget for vores by. Og tak fordi I har tænkt på købstadsjubilæet og lavet en flot etikette på jubilæumsøllen, sagde borgmesteren, der opfordrede Trie og Boalth til at brygge specialøl til kvinder:

- Øl er ikke længere kun maskulin power og mandehørm. Kvinderne har også lært at sætte pris på øl.

Bryggehallen på Knivholtvej 17 bliver 600 kvadratmeter. Bryganlægget, der er købt i Kina, ankommer til september, og bryghuset får en kapacitet på 140.000 liter øl om året.

De første fire øl er alle opkaldt efter lokale steder eller personer: Fladstrand Pilsner, Konsul Cloos Ale, Bangsbo IPA og Vendelbo Porter, og der kommer selvfølgelig også en julebryg fra Frederikshavn Bryghus.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Defco med nyt millionminus

Men nu er der lagt op til sorte tal, mener ledelsen, som gør klar til at flytte

Burgerkæde overtager ikonisk restaurant

- Jeg tror bare, at de fandt et sted, som de bare vil have

Klumme: - Fremtidens mad skal redde verden

Lettelse på Danish Crown-slagteri i Sæby: Ingen svinepest

Øl med hash: Carlsberg ser tiden an

Endelig - nu forsvinder nedbrændt slagteri

Nyhedsbrev

Bolchemaskiner ... de skal helst være gamle

Ægteparret bag Bolcheriets tre afdelinger er konstant på udkig efter gamle englændere

Online Avis Arkiv

De sagde nej til Magasin, men ja til Onkel Thomas

Bolcheriet er "kommet til" at lave meget om i Svaneke

Logobolcher er et kæmpehit

Audi, BMW og Mærsk blandt Bolcheriets kunder

Over 75 tons “grimme” tomater er reddet

Nordjyde har opfundet en ny spiseæske

Farvel til alufolie til fastfood

Fødevarekonference sætter fokus på bæredygtig udvikling

Mere dansk mad på vej til Japan

Minister: Iværksættere løber fra regningen

Erhvervsminister Rasmus Jarlov er klar til at skrotte de såkaldte iværksætterselskaber, som kan stiftes for 1 krone

Coca-Cola undersøger muligheder for cannabis-drik

Løgismose Meyers fyrer topchefen

Tørk Furhauges resultater ikke gode nok, mener bestyrelsen

Sjællandsk bryghus truet af fallit

Kaffekæden Riccos udskyder udlandsplaner

Vestfrost skal have ny direktør

Ny teknologi skaber bedre fødevaresikkerhed

Ugens grin: En rigtig sælger

Succesfuld chokolademager udvider med fabrik i Aarhus

Innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Karen Hækkerup stopper i Landbrug & Fødevarer

Karen Hækkerup stopper som administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer efter fire år på posten

Mærsk investerer i mindre madspild

Ny metode opdager flere salmonellaudbrud

Udskældte Daka får lov til at udvide

Mug får Orkla Foods til at tilbagekalde læskedrik

Kødbollemaskine og isvandsbank sikrer høj effektivitet

Ølbryggere vil også sælge "verdens reneste vand"

Bisca har problemer med chokoladekage

Danmark mod Madspild har vokseværk

Food Supply Magazine er udkommet

Hartmann ansætter ny finansdirektør

Skyder millioner i sensorfirma igen, igen

Industriens køb af teknisk assistance eksploderer

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Agromek Student Challenge 2018

Slip for besværet med flere leverandører til ventilationsløsninger - MultiAir sørger for alt

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Eftertragtet innovationskonkurrence vender tilbage til FoodTech

Har du den rigtige olie?

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

Endnu en ERIKKILA SPARTAN traverskran er leveret til en kunde

RoboFood – Bliv klogere på robotter og automatisering til fødevareindustrien

Hør godt efter her …

Process Engineering A/S er blevet certificeret!

ZF Danmark fører NIDEC Shimpo

Seminar om effektiv og sikker datahåndtering d. 2/10 hos IDA

Westrup A/S i Slagelse har fået forvandlet lagerplads til stort modulopbygget værkførerkontor

Den intelligente rottefælde

HN Group A/S tager ansvar og uddanner lærlinge

Uhing EasyLock ® - Manicus Teknik

EUs afhængighed af russisk gas skaber bekymring

Mave & Hjerte er vejen til innovation hos Peter Larsen Kaffe

Kursus: IATF 16949:2016 Specialist (dansk)

Ejerskifte i Lisco Analytical Juli 2018

Ny støjsvag robust olie-fri OF302-25BQ2 JUN-AIR kompressor

Opførelse af nyt frysehus på Aarhus Havn

PALOMAT® udvider marketingteamet

Fordelene ved hele kyllinger

Automatik 2018 bød på masser af nærvær, relationer og ny viden

Send til en kollega

0.249