23948sdkhjf

Stort salmonellaudbrud: Mindst 28 syge

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Statens Serum Institut: Vi ser kun toppen af isbjerget

Statens Serum Institut efterforsker i øjeblikket et større udbrud med salmonella, hvor mindst 28 personer har været syge.

Det oplyser instituttet onsdag formiddag.

De 28 syge er både børn og voksne fra hele landet. Men tallet kan være endnu højere, da instituttet mistænker, at ikke alle har opsøgt lægehjælp.

- Vi ser kun toppen af isbjerget, siger Luise Müller, epidemiolog på Statens Serum Institut, til Ritzau.

- Vi arbejder på at finde ud af, hvad der er skyld i udbruddet. Vi ved, at det er en type af salmonella, som vi normalt ser i svinekød, tilføjer hun.

I alt har 18 personer været indlagt på hospitalet, men ingen er eller har været i livsfare.

Statens Serum Institut oplyser, at der i en dansk kontekst er tale om et stort udbrud.

- Normalt siger vi mellem 10 og 20 udbrud om året. Af dem er det normalt under 10 personer per gang. Vi skal tilbage til 2014, hvor vi senest så en sag af denne karakter, siger Luise Müller.

Hun fortæller, at de ramte personer hverken kender hinanden eller har spist det samme sted.

Selv om de involverede allerede blev smittet i oktober, er det først onsdag, at Statens Serum Institut oplyser om sagen.

- Det skyldes, at det først er nu, at der har været så stor en ophobning af det, at vi er nødt til at gå ud og advare, siger Luise Müller.

Symptomer på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, opkast og generel utilpashed. Rigelig væske er vigtig for at forebygge og behandle dehydrering som følge af diarré og opkastninger.

Salmonellainfektionen kan opstå, hvis kødet ikke bliver stegt ordentligt, eller hvis saft fra svinekødet kommer i kontakt med andre fødevarer, som ikke varmebehandles under tilberedningen i køkkenet.

Rådet er derfor, at man er ekstra opmærksom, når man laver mad.

- Det bedste råd, vi kan give lige nu, er derfor at være ekstra opmærksomme på at gennemstege svinekød og holde det rå kød adskilt fra det spiseklare mad i køkkenet, siger Luise Müller.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Lurpak og sydlandsk ost giver fremgang for Arla

Ifølge en pressemeddelelse solgte Arla produkter for 10,4 milliarder euro i 2018. Det var en lille stigning

Fødevarevirksomheder soler sig i dansk kokkesucces

Danske fødevarevirksomheder klapper i hænderne over danske restauranters Michelinsucces, der kaster glans over dansk mad på internationale fødevaremesser

Hæder til bæredygtige fødevareinnovatører

1

Skandaleramt fiskefabrik kaster håndklædet i ringen

Medarbejderne er blevet fritstillet

Vestfyen siger farvel til direktør

Poul Mark stopper efter gensidig overenskomst som administrerende direktør for bryggeriet efter 16 år på posten

Nu er der ryddet op hos sjællandsk producent af ingefærshots

Nyhedsbrev

Så meget betyder Michelinstjernerne for producenter

Online Avis Arkiv

Michelin: Her er alle Michelinstjernerne

Det nye Noma fik to Michelinstjerner

Frellsen tilbage på det sjove chokoladespor

Familievirksomheden fordoblede sit overskud

Både Flammen og Ilden scorer millioner på grillbuffeter

Restaurationsbranchen vokser fortsat i hele landet

Aarhus gør klar til michelinbrag

Ny, dansk mad-app vil indtage Norden

Ugens grin: En hest efter whiskey

- Michelins stjerner på vej til hele Danmark

1

Arctic Group skal sælge økologiske fødevarer til ny, islandsk butikskæde

1

De laver vand om til vegansk ost

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Flere drikker Coca-Cola: Overskuddet stryger i vejret

Tican vil hyre 50 ekstra medarbejdere

Flere grise og mere afsætning i Asien

Fastfoodkæde dømt for diskrimination

Restauratør venter bare på at gå konkurs

300 nye produkter på Lidls hylder

Kampen om højtuddannede tager til

Verden er vild med dansk økologi

Fødevarepriser trækker dansk prisniveau op

Coop glad for emballage-stramning

DM i Skills skal tilbage til København

Tenax tilbagekalder sild

Spørg om jura: Skal arbejdsgiver betale behandling af diskusprolaps?

Ejerledelse til salg: Slip roret før du slipper virksomheden

Ejerledelse til salg: En udfordring, der ikke kommer igen

Small Batch Brewery bliver større

Rugbrød i comeback: - Utroligt, at der skulle en shitstorm til

Danmark får et feta-rap over nallerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Rustfri procesudstyr i hygiejnisk og rengørings venligt design

Logistikløsning til intelligente fabrikker

Ny ressource i B&R med fokus på robotics

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Overvågning og styring af forsyningslinien

INTERNORGA - Europas største fagmesse inden for catering, restauration, konditori- og hotelbranchen

Amazon kommer. Har I taget stilling?

Bæredygtig CO2 skal afværge sommerens forsyningsproblemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

YASKAWA finder du hos ZF Danmark

Buet glas kan anvenders til mange formål

Har du fået det nye hovedkatalog fra Carl Stahl A/S?

Har du behov for kompensering i konstruktionen?

Ny generation af oliefrie kompressorer

Online analyse af drikkevand

Test sædkvalitet med telefonen

Status på dag 1 på LogiMAT: FANTASTISK

RollDolly fra DT Rullecontainer

Egatec A/S introducerer markedets første industrielle exoskeleton

Nyeste hovedlinjefilter fra SMC giver høj filtrering og er samtidigt en ægt...

Hvordan ser det ud, når godt 100 maskinbyggere mødes for at blive inspirere...

Intelligent sous vide-udstyr giver mere sikre fødevarer

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Bliv bedre klædt på - så du kan sikre værdi for dine kunder

Send til en kollega

0.142