23948sdkhjf

Her er Østjyllands værste fødevaresynder

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Lukket efter kæmpebøder

Fedtede gule belægninger, indtørrede madrester på komfuret og snavs af ældre dato. Det og meget andet har Fødevarestyrelsen konstateret hos Shiffa Bar And Restaurant i Bazar Vest gennem de seneste måneder.

Ved de tre seneste kontrolbesøg har stedet fået bøder for over 30.000 kroner for manglende rengøring, forkert håndtering af fødevarer, manglende sporbarhed af produkterne og forkert ophængning af kontrolrapporter.

Ved det seneste besøg i fredags valgte Fødevarestyrelsen at lukke restauranten, der først må åbne igen, når der er kommet styr på tingene.

- Restauranten har fået flere påbud og den ene bøde efter den anden. Vi har også forsøgt at gå mere pædagogisk til værks og erstattet store bøder med rådgivning og gode råd. Lige lidt har det hjulpet, siger chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold Michael Rosenmark til TV2 Østjylland.

I august og oktober sidste år var det egenkontrollen og mærkningen af varerne i køkkenet, det haltede gevaldigt med, og ved besøg i december 2018, januar 2019 og senest i fredags var det så især rengøringen, der viste sig at være mangelfuld.

- Der er fedtede belægninger på mange flader. På komfuret er der nedlagt stanniol til beskyttelse af komfuret. Dette stanniol er beskidt og fedtet, og der ligger mange rester af indtørrede fødevarerester, står der eksempelvis i kontrolrapporten fra 17. januar.

- Vasken i produktionen er fuldstændig belagt på ydersiden af en fastsiddende gullig belægning. Virksomheden er flere gange tidligere bødesanktioneret for lignende forhold, lyder det videre.

Siden 1. juli har Fødevarestyrelsen haft mulighed for at slå hårdere ned på virksomheder som Shiffa Bar And Restaurant, der gentagne gange overtræder reglerne.

Risikerer karantæne
Hvis et sted får påbud, der ikke er rettet op ved næste besøg, bliver straffen hårdere. Bøderne bliver af dobbeltstørrelse, og i helt grove tilfælde kan stedet blive lukket i et halvt år, eller ejeren kan få karantæne mod at drive fødevarevirksomhed.

Restauranten i Bazar Vest er det sted i Østjylland, som har fået flest dobbeltbøder. To gange tidligere er Shiffa Bar And Restaurant blevet ramt af de ekstra store bøder, og hvis ikke der snart kommer nye boller på suppen, kan ejeren, Abdirahman Muhidin Roble, få karantæne.

- Han får kun lov til at åbne igen, hvis der er pænt og rent og styr på tingene. Hvis vi så igen på et opfølgende besøg er nødt til at give påbud, så er han da en kandidat til karantæne, siger Michael Rosenmark fra Fødevarestyrelsen.

Indehaveren selv mener, at de mange fejl og overtrædelser af fødevareloven skyldes kommunikationsvanskeligheder.

- Vi har misforstået hinanden, og der er nogle kommunikations- og sprogproblemer. De (kontrollanterne, red.) skal være bedre til at forklare, hvordan jeg skal gøre og hjælpe mig. Vi kommer fra forskellige kulturer, siger Abdirahman Muhidin Roble til TV2 Østjylland.

Han arbejder lige nu på at få restauranten klar til at åben igen tirsdag eller onsdag, hvor han håber på en godkendelse fra Fødevarestyrelsen.

Shiffa Bar And Restaurant står på en liste hos styrelsen over de brodne kar i branchen. Disse er under skærpet tilsyn, får flere besøg og risikerer større bøder.

Fra 1. juli fik Fødevarestyrelsen som skrevet bemyndigelse til at sætte ekstra hårdt ind over for den hårde kerne af fødevarevirksomheder, der er uimodtagelige over for råd, vejledning og sanktioner.

- Der findes desværre et mindre antal virksomheder, som er blottet for sund fornuft, når det gælder fødevaresikkerhed. Jeg er tilfreds med, at de brodne kar, som bliver ved med at overtræde reglerne, nu kan blive mødt med endnu hårdere virkemidler, så vi kan få dem stoppet, sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), i den forbindelse.

I Østjylland er der dog endnu ikke mange steder, der er blevet ramt af blandt andet dobbeltbøder, og ingen virksomhed eller ejer har fået længerevarende karantæne.

Det forventer Fødevarestyrelsen dog heller ikke sker for mange.

- Jeg tror, at de får en præventiv effekt, så flere retter ind. De kan blive hårdt straffet, hvis de begår samme fejl tre gange i træk. Men min forventning er, at mange vil nå at få styr på tingene. Så måske en-to gange om året vil karantæner blive givet, har Michael Rosenmark tidligere sagt.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Vegansk messe indtager Kødbyen

Danske sømandschips med hidtil største succes

Avis: Carlsberg betalte embedsmænd under bordet

Fødevaregigant går hårdt til værks i klimakampen

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

Nyhedsbrev

15.155 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ugens grin: Nye tider - nye titler

Online Avis Arkiv

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Gærgigant vil skabe 20 nye job i tom fabrik

Han vil reducere forbruget af skadelige kemikalier i fødevareindustrien

Foss i nyt samarbejde med DTU

Turnaround begynder at virke hos Haarslev Industries

2

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

3

Rygeost tæt på samme status som champagne og feta

Toprestaurant overtager slagteri

Tilbagekalder kyllingepølser med listeria

Kæmpestor interesse for nyt streetfoodmarked

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevaretransportør million-investerer i klimaet

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Regeringen vil gøre det dyrere at overdrage virksomheder

2

Bone’s fik ret: Skal alligevel ikke kyle salatbaren ud

Fødevarestyrelsen bøjer sig i sag om tonsvis af mad

Fiskekoncern skal fyre cirka 33 ansatte

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Nyt nationalt partnerskab skal styrke fiskerierhvervet

Bagermestre får ny direktør

Regeringen vil forbyde farlige stoffer i bagepapir

Svensk Tetra Pak-milliardær er død

Minister kræver forklaring i sag om oksekødsrapport

Dansk landsby-destilleri på whisky-verdenskortet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Modtager du Lenzes nyhedsbrev?

LTC maskinfabrik A/S flytter i nye lokaler

Nem vej til brød med højere proteinindhold

Thin Film Battery - 50x23 mm

Forlæng kølevæskens levetid

Pro-Plast ændre navn til Pro Plast Egergeo

Bjarne Emil Jensen fejrer 40 års jubilæum

Hold integrationer og forretning i luften døgnet rundt

Er du klar til at gå pro?

Besøg vores stand K8220.06 til HI19

Plade Olie/vand køler Type PHE fra KTR

Sådan mindsker du dit energiforbrug og forbrug af varmt vand med GP isoleringskapper til fordelerrør

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Dansk Procesventilation har installeret fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Er du træt af at bruge for meget tid på trælse certifikatsystemer?

Besøg Nomo Transmissioner på HI messen

Skandinaviens bedste løsninger til industrien kan opleves på hi-messen

Lær Fibox A/S lidt bedre at kende i denne profil video (eller besøg os på HI messen stand G5774)

Vi holder dine processer kørende

Kvalitetssikring skaber værdi for virksomheder

Oplev Bürkerts nye messe-setup på hi 2019

Generatorer med høj pålidelighed og performance

3 dage med vidensdeling, netværk og inspiration

Hvad er AMS, og hvorfor er det vigtigt for dine IT-investeringer?

Ara-el anbefaler Spex enpolet power connector

Send til en kollega

0.218