23948sdkhjf

Her er Østjyllands værste fødevaresynder

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Lukket efter kæmpebøder

Fedtede gule belægninger, indtørrede madrester på komfuret og snavs af ældre dato. Det og meget andet har Fødevarestyrelsen konstateret hos Shiffa Bar And Restaurant i Bazar Vest gennem de seneste måneder.

Ved de tre seneste kontrolbesøg har stedet fået bøder for over 30.000 kroner for manglende rengøring, forkert håndtering af fødevarer, manglende sporbarhed af produkterne og forkert ophængning af kontrolrapporter.

Ved det seneste besøg i fredags valgte Fødevarestyrelsen at lukke restauranten, der først må åbne igen, når der er kommet styr på tingene.

- Restauranten har fået flere påbud og den ene bøde efter den anden. Vi har også forsøgt at gå mere pædagogisk til værks og erstattet store bøder med rådgivning og gode råd. Lige lidt har det hjulpet, siger chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold Michael Rosenmark til TV2 Østjylland.

I august og oktober sidste år var det egenkontrollen og mærkningen af varerne i køkkenet, det haltede gevaldigt med, og ved besøg i december 2018, januar 2019 og senest i fredags var det så især rengøringen, der viste sig at være mangelfuld.

- Der er fedtede belægninger på mange flader. På komfuret er der nedlagt stanniol til beskyttelse af komfuret. Dette stanniol er beskidt og fedtet, og der ligger mange rester af indtørrede fødevarerester, står der eksempelvis i kontrolrapporten fra 17. januar.

- Vasken i produktionen er fuldstændig belagt på ydersiden af en fastsiddende gullig belægning. Virksomheden er flere gange tidligere bødesanktioneret for lignende forhold, lyder det videre.

Siden 1. juli har Fødevarestyrelsen haft mulighed for at slå hårdere ned på virksomheder som Shiffa Bar And Restaurant, der gentagne gange overtræder reglerne.

Risikerer karantæne
Hvis et sted får påbud, der ikke er rettet op ved næste besøg, bliver straffen hårdere. Bøderne bliver af dobbeltstørrelse, og i helt grove tilfælde kan stedet blive lukket i et halvt år, eller ejeren kan få karantæne mod at drive fødevarevirksomhed.

Restauranten i Bazar Vest er det sted i Østjylland, som har fået flest dobbeltbøder. To gange tidligere er Shiffa Bar And Restaurant blevet ramt af de ekstra store bøder, og hvis ikke der snart kommer nye boller på suppen, kan ejeren, Abdirahman Muhidin Roble, få karantæne.

- Han får kun lov til at åbne igen, hvis der er pænt og rent og styr på tingene. Hvis vi så igen på et opfølgende besøg er nødt til at give påbud, så er han da en kandidat til karantæne, siger Michael Rosenmark fra Fødevarestyrelsen.

Indehaveren selv mener, at de mange fejl og overtrædelser af fødevareloven skyldes kommunikationsvanskeligheder.

- Vi har misforstået hinanden, og der er nogle kommunikations- og sprogproblemer. De (kontrollanterne, red.) skal være bedre til at forklare, hvordan jeg skal gøre og hjælpe mig. Vi kommer fra forskellige kulturer, siger Abdirahman Muhidin Roble til TV2 Østjylland.

Han arbejder lige nu på at få restauranten klar til at åben igen tirsdag eller onsdag, hvor han håber på en godkendelse fra Fødevarestyrelsen.

Shiffa Bar And Restaurant står på en liste hos styrelsen over de brodne kar i branchen. Disse er under skærpet tilsyn, får flere besøg og risikerer større bøder.

Fra 1. juli fik Fødevarestyrelsen som skrevet bemyndigelse til at sætte ekstra hårdt ind over for den hårde kerne af fødevarevirksomheder, der er uimodtagelige over for råd, vejledning og sanktioner.

- Der findes desværre et mindre antal virksomheder, som er blottet for sund fornuft, når det gælder fødevaresikkerhed. Jeg er tilfreds med, at de brodne kar, som bliver ved med at overtræde reglerne, nu kan blive mødt med endnu hårdere virkemidler, så vi kan få dem stoppet, sagde miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), i den forbindelse.

I Østjylland er der dog endnu ikke mange steder, der er blevet ramt af blandt andet dobbeltbøder, og ingen virksomhed eller ejer har fået længerevarende karantæne.

Det forventer Fødevarestyrelsen dog heller ikke sker for mange.

- Jeg tror, at de får en præventiv effekt, så flere retter ind. De kan blive hårdt straffet, hvis de begår samme fejl tre gange i træk. Men min forventning er, at mange vil nå at få styr på tingene. Så måske en-to gange om året vil karantæner blive givet, har Michael Rosenmark tidligere sagt.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Ugens grin: Når politik bliver et eventyr

Restaurant Flammen udruller nyt koncept

Forsker får pris for udvikling af fødevareprotein

Plus Pack stak af med prestigefyldt plastpris

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Hæder til frosne pølser i frysetunneller

Nyhedsbrev

90.000 virksomheder risikerer tvangsopløsning

Online Avis Arkiv

Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

Sukkerafgifter nedtoner optimismen hos juiceproducent

Postejer og pålægssalater til socialt udsatte

Intech International tredobler overskuddet

Midtjysk frugtgrossist konkurs

Topledere ser sorte skyer i horisonten

Burger King lancerer helt ny type kødfri burger i Sverige

Danish Crown trodser lavere priser og holder overskud

Opkøb og tiltagende kinesisk eksport har hjulpet Danish Crown til status quo i første halvår trods prisfald

Just-Eat går 12 millioner kroner frem

1

Schulstads lastbiler lister sig gennem natten

Danske fødevarer og royale på charmeoffensiv i Sydkorea

Millioner til proteiner og invasive søstjerner

Kageglade danskere trækker Lagekagehuset over milliarden

Reddet fra konkurs: Nu er der nyt navn og nye kaffemarker

Rekordmange tilmeldte til Sol over Gudhjem

Chokoladefabrik blev narret af internetsvindler

Mammen smyger sig op ad milliarden

Tommel op: Viborg Bryghus flytter

Seminar: Sådan måler man madspild

Bliv klogere på fødevaresikkerhed

Bryghus nyder godt af Liverpools succes

Lolland-Falster vil tiltrække fødevarevirksomheder

Rokkedahl scorer Den Dybe Tallerken

Risiko for blåt plast i hakket oksekød

Asiatisk øldrikkeri sender salget frem hos Carlsberg

Flensted tilbagekalder kålsalater efter listeriafund

Bornholm vil - måske - putte vilde planter i fødevarer

Ølfestival byder igen på over 1.000 øl

460 millioner skal få dårlige arbejdsforhold frem i lyset

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Modulært ventilsystem til temperaturregulering

Nye krav til måling af luftforurening på vej

Thybotech ApS har været på kursus ved DICKOW Pumpen i Waldkraiburg ved München i sidste uge.

HF indgår partnerskab

Hvorfor skal man bruge en luftdyse, når man blæser med trykluft?

Medlemsdag i Odense for alle GS1 medlemmer

Veldokumenteret vej fra jord til bord

Automationsbranchen samles igen i Odense

Massetilpasning: Derfor er det fremtiden

Terasakis TEMBREAK 2 fra Ara-El

BONFIGLIOLI forhandles af Salicath ApS

Lars Lauridsen glæder sig over flot årsregnskab

“Sammen opnår vi topresultater”

Ny kran? Denne kunde fik en budgetpris på under 24 timer!

➡️ Vidste du at...

Sommerskole sætter fokus på entreprenørskab

Automationsbranchen samles igen i Odense

5 fordele ved at sætte en frekvensomformer på din el-motor! maj 2019

Mød Gibotech på Ligna 27.-31. Maj

Lenze er en af flere udstillere hos Egatec, der fredag den 7. juni 2019 inviterer til Automationsdag

Ny brugervenlig Festo-software sikrer hurtig idriftsættelse af elektriske k...

Test dig selv: Hvor meget ved du om plast og bæredygtighed?

Mød Fibox på STF´s årsmødeudstilling i Hillerød, fredag d. 7. juni 2019

Tag med Wexøe til Rockwell Automation TechED

Tydeligt overblik over komplekse systemer

Send til en kollega

0.199