23948sdkhjf

Stor ordre kræver ny fabrik

Den produktion af modermælkserstatning, som inden længe går i gang i Ebberup på Fyn - og som Food Supply omtalte mandag - kommer til at foregå på en spritny fabrik.

Det gør Them Andelsmejeri opmærksom på i en pressemeddelelse.

Det er således Them Andelsmejeris eksportbrand Dairy of 1988, der skal aftage og eksportere de store mængder økologisk modermælkserstatning, som den nye fabrik producerer. Første spadestik er taget, og fabrikken til en pris på op imod 100 millioner kroner ventes klar til produktion fra første kvartal i 2020.

Mælkepulveret er primært til det kinesiske marked, og den nye fabrik er placeret i et selskab med navnet Fipros Nutrition. Det er oprettet i et samarbejde mellem Them Andelsmejeri, den fynske ingrediensproducent Fipros og Franz Gammelgaard-Schmidt, der er tidligere dansk handelskonsul i Shanghai.

Franz Gammelgaard-Schmidt er nu direktør for Dairy of 1988.

Med Dairy of 1888 har Them Andelsmejeri været først til at introducere økologisk ost i de kinesiske supermarkeder. Og nu har mejeriet fundet vejen ind i det kinesiske marked for småbørnsernæring via et samarbejde med Wellingo Nutrition, som er det danske datterselskab af Engnice Nutrition Group, Kinas førende producent af supplerende ernæring til babyer og småbørn. Wellingo Nutrition producerer i Danmark og Sverige i forvejen kosttilskud til gravide og småbørn, konstaterer Them Andelsmejeri i pressemeddelelsen

- I 2020 vil markedet for modermælkserstatning alene i Kina udgøre en værdi af 200 milliarder kroner, heraf vil økologi udgøre 10 milliarder kroner. Med fabrikken i Ebberup, som er medfinansieret af Wellingo Nutrition, kan vi producere økologisk mælkepulver baseret på økologisk, dansk mælk, som vil blive eksporteret direkte til de kinesiske forbrugere, fortæller Franz Gammelgaard-Schmidt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078