23948sdkhjf

Seimei: Vi var nok for tidligt ude med at være grønne

Drikkevarefabrikanten Allan Feldt, hvis virksomhed Seimei som omtalt på Food Supply kom ud af 2018 med et underskud på 11,5 millioner kroner, er trods det umiddelbart nedslående tal ikke bare lidt, men meget optimistisk.

- Vi er stærkt tilfredse med udviklingen i Seimei, fastslår Allan Feldt over for Food Supply . Han nævner, at salget sidste år blev øget med 40 procent i forhold til 2017, og at 2017-salget iøvrigt var dobbelt så stort som 2016-salget.

Dertil kommer, at begyndelsen af 2019 har været særdeles positiv, idet salget i årets fem første måneder var næsten fem gange så stort som i samme periode i 2018.

- Vi ser ingen grund til, at denne vækst ikke vil fortsætte året ud. Produktionen kører nu så effektivt, som den nogensinde har kørt, hvilket har haft vores fokus i 2018, og vi forventer, at 2019 bliver et år uden tab, men med et rundt nul på driften. Herefter bygger vi virksomheden og brandet op i et bæredygtigt tempo, siger Allan Feldt.

Han ønsker ikke at oplyse specifikke tal for, hvor mange liter drikkevarer Seimei producerer.

Grønt koncept
Seimei markedsfører sine juicer og andre drikkevarer under navnet Wish, og det sker med et særdeles grønt koncept, som først nu for alvor begynder at vise sin styrke, mener ejeren.

- Vi har nok været for tidligt ude med vores enorme fokus på bæredygtighed, velgørenhed, økologi og CSR generelt. Den tendens bliver stærkere og stærkere, og har aldrig været mere aktuel end nu, siger han og fremhæver, at Seimei producerer ved hjælp af sol- og vindkraft på Lolland.

Allan Feldt peger også på, at det ikke er helt korrekt, når det i Food Supplys artikel onsdag blev nævnt, at virksomheden nu har haft underskud i 14 år. Ifølge Allan Feldt overtog Seimei således et "brugt" cvr-nummer.

- Så vi har ikke drevet Seimei i 14 år, men kun i få år i det nuværende setup. Før Seimei brugte vi dette cvr-nummer sammen med Schur i Horsens, hvor vi forsøgte at sælge isterningsposer med kildevand i.

- Det var dog mere kompliceret, end vi troede da, vi startede projektet. Vi endte, efter mange år med forsøg og tab, med at lukke projektet ned efter at have solgt fyldemaskiner til både Rusland, USA og Spanien. Jeg overtog så cvr-nummeret og brugte det senere på Seimei, fortæller Allan Feldt. I det nuværende regi med egen fabrik og produktion har han været i gang i Nakskov siden 2016.

Med til at styrke optimismen hos Seimei er, at virksomheden netop har lanceret en serie med såkaldte craft sodas uden tilsat sukker, og at der konstant kommer nye kunder til Gourmet Wish, som er vand på glas.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109