23948sdkhjf

Stabling: Ølbrygger har lagt en snedig whiskyplan

Efter at have opbygget et af Nordjyllands mest succesrige bryghuse med tilhørende restaurant midt i Aalborg satser direktør Claus Søgaard nu også på langt stærkere drikkevarer: Han har udvidet med et destilleri bag bardisken, hvor der i første omgang skal laves masser af whisky og gin.

- Da vi begyndte at brygge øl for 15 år siden sagde jeg til mig selv, at når bryggeriet er betalt, så køber jeg et destilleri. Så skete der alt muligt undervejs, og derfor har jeg først fået lavet destilleriet nu, siger Claus Søgaard, som har lagt en helt speciel plan for sin whiskyproduktion.

Under fællesnavnet Vindblæst fremstiller han fire forskellige whiskyudgaver, der er baseret på byg fra fire nordjyske øer - Livø, Læsø, Egholm og Fur. Claus Søgaard har lavet aftaler med en landmand på hver af øerne om, at Søgaard leverer såsæden, så han er sikker på, at den færdige byg kommer fra den samme slags såsæd.

- Byggen får vi så maltet på et malteri i Nürnberg, for der er ikke nogen i Danmark, der kan klare så store mængder, som vi har brug for. Næste år skal vi gerne op på 25 tons fra hver ø, så vi kan lave 40.000 liter whisky, nævner Claus Søgaard. Han håber på at nå op på sammenlagt 60-70 tons malt i år.

Skarpt adskilt
Byggen fra hver ø bliver maltet hver for sig, så de fire whiskyvarianter kan holdes skarpt adskilt. For det er absolut ikke ligegyldigt, hvor byggen er kommet op af ø-jorden, understreger den nordjyske øl- og spiritusproducent. Som eksempel nævner han, at byg fra Egholm er mere sød end rug fra Livø.

Læs også: - Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

Claus Søgaard og hans kone, Lisa, har investeret "flere millioner" i destilleriet, uden at han ønsker at gå i detaljer med beløbets størrelse.

- Men vi køber korn for en million om året, bemærker han.

Den nordjyske brygger ved endnu ikke, hvad hans splinternye whisky skal koste, når den kommer i handlen.

Læs også: - Whiskey-boomet er helt vildt

- Jeg vil jo gerne have, at folk køber en af alle fire varianter, men det er ikke sikkert, at for eksempel lillemor vil synes, at man skal købe fire flasker whisky til måske 1.500 kroner stykket, bemærker Claus Søgaard.

Han har derfor lagt en snedig plan: Alle fire whiskyvarianter bliver også lavet i en version med 200 milliliter i små, flade flasker. De kan stables oven på hinanden, så de tilsammen ligner en flaske i normal størrelse.

Videoovervågning
i det hele taget er Claus Søgaard fuld af gode ideer til, hvordan Vindblæst-whiskyen skal promoveres. Fadene med whisky bliver opbevaret i containere på deres respektive øer, indtil whiskyen er gammel nok - og inde i containerne bliver der opsat et kamera, så folk, der har købt, kan se deres whisky, mens de venter.

Han vil også arrangere en årlig sejlads til hver af øerne, når fadene sejles ud. På den måde kan 25 whiskyfans på hver afgang komme med over og aflevere.

Fadene, der er købt i USA til godt 100 dollars stykket, har tidligere været brugt til at lagre Jack Daniels-bourbon. Søgaards Destilleri købte 70 fade til at begynde med, til en fragtpris på 375 kroner stykket.

- Men man kan få fragtet 210 fade for 1.500 kroner ekstra, så nu er vi gået sammen med Nyborg Destilleri om at bestille fade hjem. Vi kan ikke bare selv tage 210 fade hjem på én gang, for så når de at tørre ud, forklarer Claus Søgaard.

Han er også i fuld gang med at lægge planer for destilleriets ginproduktion, som netop nu er ved at være klar. Der bliver fem forskellige slags gin, blandt andet en med agurk, en med blodappelsin og en med humle.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Robotmand laver nu iskaffe - og går globalt om en måned

De sælger "ganske særlige" spanske fødevarer

Etiket-firma køber konkurrent og flytter produktionen

Restaurantejer slipper ustraffet fra lussing mod tjener

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Fødevareindustrien overhalet på listen over energi-sugere

Nyhedsbrev

15.170 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

McDonald's klar med ny dansk direktør

Online Avis Arkiv

"Danmarks Bedste Burger" kåret

De løber ikke sur i det

To familier har lange traditioner på eddikefabrikken i Randers

Nichesuccesen Adival solgt

Trold med vokseværk bygger nyt destilleri og bryggeri

Dansk veganerkasse satser formue i USA

Der brygges stadig på de gamle trætanke

De Jydske Eddikebryggerier producerer eddike på gæringsanlæg fra 1964 og 1976

Stor stigning i økologisalg til foodservice

Cofoco-ejer køber sig ind i kendt kaffekæde

Carlsberg-topfolk kendte til mistanke om bestikkelse i to år

Trods forbud: Kød med kødklister kan sælges lovligt

Dansk Andeudvikling er konkurs

Eks-bolchemager tilbyder nu mormormad

Foodservicefolk klar med kampagne for klimavenlig mad

Nye film om mad skal rydde ud i madmyterne

Løgismose og Netto udvider samarbejdet

Coop vil give rådgivning til små fødevarevirksomheder

Efter 110 år: Tulip skifter navn

Lektor om Carlsberg-sag: Bestikkelse er normalt i Indien

3F: Tivoli Food Hall-forhandlinger brudt sammen

Foss i nyt samarbejde med DTU

Nye millioner til nye fødevareprojekter

Popcornmajs kaldt retur efter insektfund

Fødevareminister er stolt af ny Danish Crown-fabrik i Kina

Lars Seier har købt en kendt café

Video: Sådan kan tøjet give fødevaresikkerhed

Håndbolddirektør bliver ny bryggeriboss

Slagteri-udvidelse afslørede ældgammel gravhøj

Fiskemelsfabrik ramt af brand

Food-iværksættere møder kapitalen i Aarhus

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Forlæng kølevæskens levetid

Oprydningssalg - skiltepylon til under halv pris

Det er stadig tid til udendørs reklame. Beachflag til de helt rigtige priser.

KTR ROTEX ® koblinger

BONFIGLIOLI forhandles af Salicath ApS

Mød Bernstein Mini Beast på hi 2019!

Nyt online showroom - se alle maskinerne!

Bliv klar til efteråret med en isoleret container

Ny digital lagerløsning fra Gottfred Petersen! Digitalt styret konsignationslager

Eliminering af olietåge og olierøg

Besøg os på HI-messen, stand C2656 og hør mere om to af vores premierer:

hi-messen samler alt inden for 3D

Ny generation af oliefrie kompressorer

Mød Fibox på hi Tech & Industri Scandinavia 1.-3. oktober 2019

Oplev Bürkerts nye messe-setup på hi 2019

Mød Gravlund Industrigummi på HI-messen d. 1.-3. oktober 2019 – Stand J-7336

Mød os på FachPack 2019

Kan Danmark miste eksportmarkeder, hvis vi ikke benytter blockchain-teknologier?

Se hvad du ikke må gå glip af på DiaLabXpo

Flowswitch til måling af aggressive medier!

Hvorfor skal man købe både softstarter og DC-bremse?

Centralisering af oliefri vakuumforsyning

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

Er du klar til den største og vildeste NYHED?

Bondy udstiller på stand M9920 og på stand L9331.

Send til en kollega

0.214