23948sdkhjf

Stabling: Ølbrygger har lagt en snedig whiskyplan

Efter at have opbygget et af Nordjyllands mest succesrige bryghuse med tilhørende restaurant midt i Aalborg satser direktør Claus Søgaard nu også på langt stærkere drikkevarer: Han har udvidet med et destilleri bag bardisken, hvor der i første omgang skal laves masser af whisky og gin.

- Da vi begyndte at brygge øl for 15 år siden sagde jeg til mig selv, at når bryggeriet er betalt, så køber jeg et destilleri. Så skete der alt muligt undervejs, og derfor har jeg først fået lavet destilleriet nu, siger Claus Søgaard, som har lagt en helt speciel plan for sin whiskyproduktion.

Under fællesnavnet Vindblæst fremstiller han fire forskellige whiskyudgaver, der er baseret på byg fra fire nordjyske øer - Livø, Læsø, Egholm og Fur. Claus Søgaard har lavet aftaler med en landmand på hver af øerne om, at Søgaard leverer såsæden, så han er sikker på, at den færdige byg kommer fra den samme slags såsæd.

- Byggen får vi så maltet på et malteri i Nürnberg, for der er ikke nogen i Danmark, der kan klare så store mængder, som vi har brug for. Næste år skal vi gerne op på 25 tons fra hver ø, så vi kan lave 40.000 liter whisky, nævner Claus Søgaard. Han håber på at nå op på sammenlagt 60-70 tons malt i år.

Skarpt adskilt
Byggen fra hver ø bliver maltet hver for sig, så de fire whiskyvarianter kan holdes skarpt adskilt. For det er absolut ikke ligegyldigt, hvor byggen er kommet op af ø-jorden, understreger den nordjyske øl- og spiritusproducent. Som eksempel nævner han, at byg fra Egholm er mere sød end rug fra Livø.

Læs også: - Nogle siger, at vi snyder; men det gør vi ikke

Claus Søgaard og hans kone, Lisa, har investeret "flere millioner" i destilleriet, uden at han ønsker at gå i detaljer med beløbets størrelse.

- Men vi køber korn for en million om året, bemærker han.

Den nordjyske brygger ved endnu ikke, hvad hans splinternye whisky skal koste, når den kommer i handlen.

Læs også: - Whiskey-boomet er helt vildt

- Jeg vil jo gerne have, at folk køber en af alle fire varianter, men det er ikke sikkert, at for eksempel lillemor vil synes, at man skal købe fire flasker whisky til måske 1.500 kroner stykket, bemærker Claus Søgaard.

Han har derfor lagt en snedig plan: Alle fire whiskyvarianter bliver også lavet i en version med 200 milliliter i små, flade flasker. De kan stables oven på hinanden, så de tilsammen ligner en flaske i normal størrelse.

Videoovervågning
i det hele taget er Claus Søgaard fuld af gode ideer til, hvordan Vindblæst-whiskyen skal promoveres. Fadene med whisky bliver opbevaret i containere på deres respektive øer, indtil whiskyen er gammel nok - og inde i containerne bliver der opsat et kamera, så folk, der har købt, kan se deres whisky, mens de venter.

Han vil også arrangere en årlig sejlads til hver af øerne, når fadene sejles ud. På den måde kan 25 whiskyfans på hver afgang komme med over og aflevere.

Fadene, der er købt i USA til godt 100 dollars stykket, har tidligere været brugt til at lagre Jack Daniels-bourbon. Søgaards Destilleri købte 70 fade til at begynde med, til en fragtpris på 375 kroner stykket.

- Men man kan få fragtet 210 fade for 1.500 kroner ekstra, så nu er vi gået sammen med Nyborg Destilleri om at bestille fade hjem. Vi kan ikke bare selv tage 210 fade hjem på én gang, for så når de at tørre ud, forklarer Claus Søgaard.

Han er også i fuld gang med at lægge planer for destilleriets ginproduktion, som netop nu er ved at være klar. Der bliver fem forskellige slags gin, blandt andet en med agurk, en med blodappelsin og en med humle.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Stor oliebrand standser produktionen hos ingredienskæmpe

Onsdag aften måtte syv brandværn rykke ud til en stor oliebrand hos ingrediensvirksomheden Essentia. Nu står produktionen stille på fabrikken i Gråsten

Supermarkeder sælger mindre af stor klimasynder

Dansk Erhverv: Afskaffelse af IVSer betyder færre nye virksomheder

Det bliver i familierne: Micro Matic på nye hænder

Fødevare mistænkes for at stå bag sjælden type salmonella

Danish Crown vil kopisikre kødeksport i digitalt forsøg

Nyhedsbrev

15.071 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

TripleNine i stor millioninvestering

Online Avis Arkiv

Italienere overtager midtjysk småkagefabrik i milliardhandel

Danish Crown henter ny CFO hos Ecco

Ny, stor fødevarekonference på Københavns Universitet

Aasted åbner afdeling i USA

Ikonisk slikproducent lander på laveste bundlinje siden 1998

Carlsberg lukker iværksætterbryggeri

Kaffehus har vokseværk: Vil vokse 100 pct.

Tekonoligisk Institut skal skaffe bedre ølsmag

Mejerigaarden sender topchef på porten

Lakrids-konge investerer i iværksættere

Stort underskud hos Daloon

Østjysk pålægsfirma i rekonstruktion

Dansk vodka præmieret

1

Chili Klaus' leverandør: Interessen er på retur

Fire nye fødevareiværksættere samler penge ind på internettet

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Roskilde Festivals madboder får klimamenuer

Ægtepar: Derfor solgte vi vores sodavandssucces

Egentlig ville de lave dressing ...

Antallet af konkurser har været stigende i 2019

Arla vil afregne 10.000 landmænd efter klimaaftryk

Claus Meyer i minus for tredje år i træk

Flere danske virksomheder flytter produktionen hjem

Ambitiøs burgerkæde bøvler med økonomien

Plastlåg og sygdom: Arla overvejer at droppe samarbejde

Rusland forlænger importstop for fødevarer fra EU

Aktion afslører ulovligt fortyndet juice i Danmark

"Formidabel" hovedret gav sejr i Sol over Gudhjem

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Afsværing, afspækning eller afhinding af kød

40 fods støjdæmpet container med opsamlingskar

Gravlund Industrigummi har åbent hele sommeren

BOGEs seneste milepæl inde for kompressorer

Verdens mindste Vision Sensor

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Derfor er DiaLabXpo et besøg værd

Ferie? Bare rolig - vi er her hele sommeren.

ATyS d M fra Socomec

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

UR-robotarme øger produktionen 50% hos Raaco

Fagor storkøkken er populære kvalitetsprodukter

KTR BoWex Buetandskobling

Oliefri vakuumering i fødevareindustrien

Mathias elsker at nørde styretavler

JW Industri står klar hele sommeren

Overvågning og styring af elektricitet

Gratis online lynkursus: Få GS1-128 pallelabels der virker

Trelleborg sætter Guinness World Record for den største O-Ring nogensinde

Højt specialiseret værksted med tilpassede løsninger

Prøv Daarbak's sommerspin!

Sådan bliver emballage mere bæredygtig

Fra semi til fuldautomatisk bigbag fyldesystem

Profvask.dk lancerer hele Fagors program af vaskemaskiner

Nye tiltag for at styrke relationer, innovation og udvikling.

Send til en kollega

0.172