23948sdkhjf

Han var vildt bange for bier - nu laver han præmieret honning

I Gravens mellem Vejle og Kolding er parret Cecilie og Kenneth Prostrup godt i gang med at slå deres biavlervirksomhed, C&K's Biavl, fast som en honningproducent af høj klasse.

Food Supply mødte parret på International Food Contest i Herning i sidste uge - få timer efter, at to af deres tre deltagende produkter i honningkonkurrencen var blevet præmieret med henholdsvis bronze og sølv. Og stoltheden i deres øjne var tæt på at lyse hele den store fødevarehal op, da de fandt frem til stedet, hvor deres honning var udstillet.

- Det er første gang, vi er med i konkurrencen, og vi meldte os til for at finde ud af, hvor vi står. Sidste år lavede vi 1,2 ton honning, men vi har meget større ambitioner. Vi håber også at komme ud på blandt andet det franske marked, fortæller Cecilie Prostrup, der blandt andet varetager virksomhedens markedsføring.

- De kloge siger, at for at leve af det, skal man have 400 bistader, og lige nu har vi 67 rundt omkring i landet, nævner hun.

- Njaaeeehhh
Antallet er vokset støt, siden parret gik i gang med biavlen for tre år siden. Det gjorde de, fordi Kenneth Prostrup var vildt bange for bier, en angst kaldet melissofobi.

- Jeg skubbede lidt til ham og spurgte, om ikke vi skulle have et par bistader, så han måske kunne komme over det. Og det var han med på, fortæller Cecilie Prostrup, mens hendes mand erkender, at han “koldsvedte hver sommer”, før de fik bier.

- Er den melissofobi så helt væk nu?

- Njaaeeehhh, jeg står da i hvert fald nogle gange mellem 20 bistader, bemærker han.

Han arbejder indtil videre - læs: indtil parret kan leve af at lave honning - som landmåler, og støder i den forbindelse jævnligt på et godt sted at have bier, eksempelvis områder med lyng og skov. Og så handler det i grove træk bare om at spørge områdets ejer, om C&K’s Biavl må sætte bistader op.

Honningen bliver fremstillet hjemme hos parret i Gravens, hvor C&K koldpresser eller slynger honningen. De er mest stolte af de pressede udgaver, som smager af mest, men nogle af aftagerne vil gerne have en knap så kraftig honningsmag, så derfor har virksomheden også slynget honning på programmet.

- Den allervigtigste grund til, at vi laver honning, er, at der jo er mangel på bier globalt. Det er grundkernen i det hele. Det er vigtigt for hele fødevareindustrien og for os allesammen, påpeger Cecilie Prostrup.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Købere står i kø til gigantsucces i Esbjerg

Kæmpe koncerner sværger plast-ed

Sådan vender fabrik udgift til milliongevinst

Øl, honning, marmelade og gin: Producenter elsker adgang til specifikt logo

Danish Crowns salg af Tulip Ltd på plads

Din medister har været i Kina: Jan vil revolutionere pølseproduktionen

Nyhedsbrev

15.197 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Orkla satser på nye investeringer og ændrer i topledelsen

Online Avis Arkiv

Bon Appetit Group lander øko-ordre hos SAS

Klimaforandringer truer danske fiskefabrikker

Druen og tiden er moden: Vinbønder slår pjalterne sammen

Efter år med en kæp i hjulet: Bøf-chef vil vende minus til plus

Tag med et kig ind i fremtiden: Sådan skal vi spise

Lynfrysning sikrer kæmpe succes på fjerne markeder

Intech vinder erhvervspris

Mille Food fyrer ledelsen

Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Få hundrededele af et sekund skilte landets to bedste østersåbnere, da det officielle DM i Østersåbning lørdag blev afviklet i Nykøbing Mors

Carlsbergs papirflaske har et indre af plast

Her har pastalinjen aftjent sin værnepligt

Øget efterspørgsel på pasta til frosne færdigretter har fået den fynske frostproducent Ebrofrost til at opgradere sine pastalinjer til dobbelt kapacitet. Den oprindelige linje kunne kun følge med i tre år.

Ugens grin: Parkerings-problemer

En kold fra Carlsberg-kassen - på papirflaske, tak

Dansk gærfabrik hæver produktionen

Der investeres konstant i udvidelser af gærproduktionen i Grenaa - den store udfordring er at udvide en fabrik, der aldrig holder pause.

Konstant noget i gære i Grenaa

Gæren fra Grenaa bruges til vidt forskellige produkter. Og der forskes konstant i nye muligheder.

Danish Crown ansætter ny CFO

Isproducents regnskab tæt på nedsmeltning

Dansk ingrediensgigant vokser - men ser mørke skyer på himlen

Danmarks konkurrenceevne fastholder plads i global top-ti

Carlsberg får ny kommerciel direktør

Flere og flere seniorer springer ud som iværksættere

Aarhus får et fødevarelaboratorium

Den danske industri er blevet ramt af influenza

Tilberedte rejer fra Asien indeholder fækale bakterier

Pølser tilbagekaldt efter fund af listeria

1

DI: Flere virksomheder oplever dyk i efterspørgslen

Politiet undersøgte ikke bestikkelse i Carlsberg trods tip

Fødevarenetværk skal lære om allergen-krav

Listeria: Fødevarestyrelsen lukker produktion i Jylland

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Støb fundamentet for succes med en tryg, planlagt overgang fra projekt til drift

Har du styr på din dunk?

Flangekoblinger til forbrændingsmotorer

Få stærkere kunderelationer og øget salg med effektiv EDI

Kædenyheder fra Brd. Klee A/S

Bliv opgraderet! Som 6.400 andre - Det tager kun ét minut

Stødabsorberende bølgepap til sikker forsendelse

Ajcon bygger nyt grønt køle-/frysehus for JN Spedition

PALOMAT® 5 – stabling og nedstabling af 1-5 paller

Åben Virksomhed – Gibotech inviterer elever fra afgangsklass

Workshop om beregning af migration fra plast

Carsten Holm A/S udstiller på OTD 19 - Offshore Technology D

Resultatorienterede og værdiskabende løsninger i pakkeriet

Eksplosionsikret stik og udtag fra Marechal

Bølgepap, der er billigt med kvalitet i top

Magnetbånd holder styr på lageret

Bliver wirestropper produceret i Danmark?

Bliv klogere på energiforsikring på under 2 min

Energibesparelser som følge af optimering

7 alternative serveringer med and!

Nyt ansigt ved Process Engineering A/S

Gummimåtter til al slags beskyttelse

➥ Går du med overvejelser om automation i din virksomhed?

Hvordan skal du gribe de nye regler om kemisk APV an?

Er du pumpet op til lir med dine pumper?

Send til en kollega

0.172