23948sdkhjf

Han var vildt bange for bier - nu laver han præmieret honning

I Gravens mellem Vejle og Kolding er parret Cecilie og Kenneth Prostrup godt i gang med at slå deres biavlervirksomhed, C&K's Biavl, fast som en honningproducent af høj klasse.

Food Supply mødte parret på International Food Contest i Herning i sidste uge - få timer efter, at to af deres tre deltagende produkter i honningkonkurrencen var blevet præmieret med henholdsvis bronze og sølv. Og stoltheden i deres øjne var tæt på at lyse hele den store fødevarehal op, da de fandt frem til stedet, hvor deres honning var udstillet.

- Det er første gang, vi er med i konkurrencen, og vi meldte os til for at finde ud af, hvor vi står. Sidste år lavede vi 1,2 ton honning, men vi har meget større ambitioner. Vi håber også at komme ud på blandt andet det franske marked, fortæller Cecilie Prostrup, der blandt andet varetager virksomhedens markedsføring.

- De kloge siger, at for at leve af det, skal man have 400 bistader, og lige nu har vi 67 rundt omkring i landet, nævner hun.

- Njaaeeehhh
Antallet er vokset støt, siden parret gik i gang med biavlen for tre år siden. Det gjorde de, fordi Kenneth Prostrup var vildt bange for bier, en angst kaldet melissofobi.

- Jeg skubbede lidt til ham og spurgte, om ikke vi skulle have et par bistader, så han måske kunne komme over det. Og det var han med på, fortæller Cecilie Prostrup, mens hendes mand erkender, at han “koldsvedte hver sommer”, før de fik bier.

- Er den melissofobi så helt væk nu?

- Njaaeeehhh, jeg står da i hvert fald nogle gange mellem 20 bistader, bemærker han.

Han arbejder indtil videre - læs: indtil parret kan leve af at lave honning - som landmåler, og støder i den forbindelse jævnligt på et godt sted at have bier, eksempelvis områder med lyng og skov. Og så handler det i grove træk bare om at spørge områdets ejer, om C&K’s Biavl må sætte bistader op.

Honningen bliver fremstillet hjemme hos parret i Gravens, hvor C&K koldpresser eller slynger honningen. De er mest stolte af de pressede udgaver, som smager af mest, men nogle af aftagerne vil gerne have en knap så kraftig honningsmag, så derfor har virksomheden også slynget honning på programmet.

- Den allervigtigste grund til, at vi laver honning, er, at der jo er mangel på bier globalt. Det er grundkernen i det hele. Det er vigtigt for hele fødevareindustrien og for os allesammen, påpeger Cecilie Prostrup.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Trolden er på plads i nyt bryghus

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Nyhedsbrev

15.523 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Nordex Food nåede over de 2 milliarder

Direktøren lovede ikke for meget

Online Avis Arkiv

Frugtsnack-producent skuffet over regnskab: Vokser for langsomt

Øget priskonkurrence presser Palsgaard

Ny rekord og nyt produkt: Bülows lakridser i topform

Corona har åbnet nye markeder for UV-leverandør

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Fiskefabrik investerer millioner i nyt røgeri

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Ifølge Dan Duck har en fejlagtig kontrolrapport smadret virksomhedens omsætning og omdømme

Lantmännen Unibake med stærkt forbedret bundlinje

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Schulstad solgte mere, men tabte 41 millioner

Ekspertgruppe: Hjælpepakker bør slutte 8. juli

Postevand-firma fik sit første underskud

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Tæt på millionen: Gråsten Fjerkræ ser corona som et bump på vejen

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Laksefamilie fik næstbedste resultatet nogensinde

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Se alle Medlemmernes egne nyheder

VS Automatic A/S har nået det højeste PRO Partner niveau

NYHED: Automatisk adgang til hele vores webinar-bibliotek!

Kompakt sensor med diagnostisk system

Specialfremstillede gummiprofiler i europæisk topkvalitet

AutoCAD: Gode muligheder for opgradering af kompetencerne

Undgå maskinnedbrud og overophedningsskader!

Hold styr på dokumentationen på løftegrejet med CS-Portalen

Siemens Simatic Drive Based Controller

SynFlex udvider sit tape-sortiment markant

Release: Rockwell Automation Studio 5000 Logix

SILHORKO skal rense regnvand i Aarhus-bydelen NYE

Lad os skabe varmen og forlæng sommeraftenerne!

Kompakt, alsidig og stærk frekvensomformer

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

Bernstein A/S leverer et flot resultat for 2019

Når standard-modellen bliver opgraderet

Webinar om Festos nye decentrale installationsnetværk

SMC International Training gør danskerne til eksperter

Ucrete CS - et nyt, enestående, UV-resistent industrigulv

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Skal vi skræddersy din brandsikre container?

PCSCHEMATIC Cabledim opgraderet til version 3.0

Bliv klogere på designprocess og FEM på bare 30 minutter!

Vi implementerer ROB-EX - også digitalt

Nem frokostordning

Send til en kollega

0.187