23948sdkhjf

Stort innovationscenter for fødevarer på vej i lille vestjysk by

En gruppe borgere er netop kommet et lille skridt nærmere drømmen om at etablere et fødevare-innovationscenter i den lille by Skovlund i Varde Kommune.

Kommunen har netop besluttet at støtte Symbo FødevareInnocenter, som det hedder i folkemunde, med 600.000 kroner.

Det skriver JydskeVestkysten.

Tanken bag centeret er et at skabe et mekka for fødevareproducenter, hvor der stilles testkøkken, kølerum og lagerplads til rådighed for de 10-25 producenter, som centeret skal kunne huse.

Samtidig er det planen at tiltrække universiteter og andre uddannelser og på sigt blive udnævnt som GTS‐institut, der arbejder for at skabe innovative virksomheder. Der er kun syv GTS-institutter i Danmark.

Læs også: Flensted har sagt farvel til 50 medarbejdere

Pengene fra kommunen skal hjælpe til i forbindelse med et forprojekt, der skal løbe frem til udgangen af 2020, hvorefter det er planen, at der skal etableres et driftselskab.

Grunden, der skal huse innovationscenteret, er allerde købt. Den ligger midt mellem fødevareproducenterne Flensted og Mums Bageri, som allerede har meldt sig som deltagere i projektet.

- For os kan der ligge store fordele at være med. Det gælder naturligvis udvikling af nye produkter, men for eksempel også hjælp til det omfattende papirarbejde, som knytter sig til en fødevareproduktion, siger Gert Hermansen, ejer af Mums Bageri i Skovlund til TV Syd.

Det vil samlet set koste 40 millioner kroner at etablere Symbo FødevareInnocenter. 

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078