23948sdkhjf

Filetfabrik gør klar til at udvide med frostfisk fra hele verden

Filetfabrikken Royal Norden Seafood i Thyborøn har hidtil udelukkende produceret sine produkter af friskfangede fisk, men nu er en ny strategi ved at være klar: Inden længe begynder fabrikken også at lave fileter af frosne fisk.

- Vi har allerede købt adskillige tons af forskellige fiskearter. Det eneste, sådan en produktion kræver, er, at der er mulighed for at opbevare råvarerne på frost, indtil de skal tøes op. Vi har frysemuligheder her på fabrikken og kan også leje noget plads, fortæller direktør Carsten Mose Jeppesen.

Med frost-produktionen vil Royal Norden Seafood ifølge direktøren få et mere stabilt produktionsflow.

- Vi vil ikke længere være så afhængige af priserne på fisk på auktionen her i Thyborøn. Fremover vil vi kunne køre en produktion med optøede fisk, hvis priserne på auktionen er for høje, nævner han.

Fabrikken køber typisk 5-10 ton frisk fisk om dagen. Det er hovedsageligt rødspætter, men kan også være eksempelvis torsk, sej, kulmule og havtaske.

- De frosne fisk kan vi købe i hele verden. Nogle ligger inde med hellefisk, andre med isinger eller torsk. Hele verden er jo åben, nævner Carsten Mose Jeppesen.

Nu fire ejere
Carsten Mose Jeppesen kom ind som medejer af Royal Norden Seafood 1. juli og ejer nu 25 procent af virksomheden. Det samme gør Thyborøn Invest, den hollandske Romkes-familie og sønnen af den hollandske fiskeveteran Albert Dekens. Sidstnævnte døde efter i 2017 at have været med til at stifte virksomheden, så der var en del usikkerhed om fremtiden, inden de øvrige ejere fik Carsten Mose Jeppesen ind som medejer og daglig leder.

Han har masser af erfaring fra den nordjyske fiskebranche, hvor han har arbejdet siden 1989.

Tanken bag Royal Norden Seafood var fra begyndelsen ikke mindst, at fabrikken skulle sikre forbrugerne friskere fisk. Romkes-familiens fiskevirksomhed, Neerlandia, havde i årevis købt masser af rødspætter i både Thyborøn, Hvide Sande og andre danske havne og fik dem kørt i hel tilstand til Holland, hvor de blev fileteret. Nu kan Royal Norden Seafood sørge for fileteringen allerede samme dag, som fiskene bliver landet, og det færdige produkt kan være ude hos forbrugerne i Holland og andre lande dagen efter.

- Det koncept holder hele vejen. I hvert fald i Nordeuropa kan vi have fiskene ude dagen efter, mens der i Sydeuropa nok går to dage. Det kan ikke lade sig gøre at levere det friskere, konstaterer Carsten Mose Jeppesen.

Han oplyser, at der typisk er 5-10 medarbejdere i sving på fabrikken, og at det nu er ansatte med bopæl i Danmark, efter at det til at begynde med var arbejdskraft hentet i Holland.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097