23948sdkhjf

Snuse-sensor skal ud og afsløre friskheden på kød og fisk

| Af Benita Dreyer-Andersen | Tip redaktionen om en historie

En sensor der kan snuse friskhed og holdbarhed på fødevarer og et tæt samarbejde med små og mellemstore virksomheder.

Det synes at være opskriften på 2020 for virksomheden AmiNIC, der er ved at udvikle en sensor, der kan give et objektivt mål for friskhed og holdbarhed af kød og fisk, der ligger ud over menneskers vurdering ud fra lugt og udseende.

Og netop det tætte samarbejde med industrien er nøglen for AmiNIC. Det fortæller en af virksomhedens stiftere, Jeanette Hvam, til Food Supply.

- Det er vigtigt at vide, om der er et marked for et produkt, når man udvikler det. Det er nemt at ”ingeniører” sig ind i et produkt, som ingen vil købe bagefter, fordi de ikke aner, hvad de skal stille op med det. Derfor har vi en tæt kontakt med erhvervslivet, der får lov at vende tilbage med deres input om, hvad de synes om sensoren, siger Jeanette Hvam og fortsætter:

- De input er en altafgørende del af vores udvikling. Vi skal vide, hvad kunden vil have: Vil de have en talværdi ud af sensoren, vil de have lysdioder, mangler de en temperaturmåler, hvor hurtig skal den være, hvad skal den koste, vil de have en abonnementsordning? Og det finder vi kun ud af ved at sende sensoren ud til dem, der er tiltænkt som kunder, siger Jeanette Hvam.

Kodeord: Værdi
Aktuelt er en håndfuld pilot-sensorer på vej ud til et tilsvarende antal virksomheder, der skal hjælpe AmiNIC frem til at finde den helt rette forretningsmodel for sådan en sensorløsning.

Virksomhederne er små og mellemstore virksomheder, der har været med på en stor del af AmiNICs rejse.

Blandt de samarbejdende virksomheder er blandt andet virksomheder, der beskæftiger sig med fisk og oksekød.

- De vil bruge sensoren forskelligt. Fisk forgår hurtigt, og sensoren vil i den forbindelse bruges til at undgå spild. Oksekød derimod har godt at modne lidt, så der kan sensoren beregne det bedste salgstidspunkt, siger Jeanette Hvam.

Meldingerne fra virksomhederne bliver taget til efterretning og indarbejdet efter bedste evne i sensoren.

- Vi har brug for at vide, hvilken værdi sensoren skaber for virksomheden. Bruger de den, fordi den giver dem tryghed i produktionen, er det for at mindske madspild eller hvor ligger værdien. På den måde kan vi optimere og sørge for, at produktet rent faktisk løser udfordringen for dem, siger Jeanette Hvam.

Jeanette Hvams håb er at nå to eller tre runder og tilpasninger med virksomhederne inden sommerferien. Sideløbende med virksomhedernes input er en gruppe studerende fra Kolding Designskole også i gang med at give deres bud på, hvordan sensoren kunne tage sig ud æstetisk, samtidig med at den er tilpasset kundernes ønsker og behov.

Mere om: AmiNIC | sensor
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Rynkeby gik 400 millioner frem på bundlinjen

Scandic Food med bedste resultat i 10 år

Danish Crown afbryder milliardaftale i Kina

Bagedystvinder indgår flødebollesamarbejde med Meyers Bageri

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

KEN sikrer hygiejnen

Nyhedsbrev

15.531 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Prognose: Coronakrisen skærer milliarder af fødevareklyngens eksport

Online Avis Arkiv

Kyllingewraps er kaldt tilbage

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Tenax Sild tabte millioner på lagerbøvl

Arbejdsulykker: Her er de 10 farligste brancher

Flad udvikling i kødpakkeri

Navneskifte med til at løfte Valsemøllen

Orkla har købt Havrefras

Ny omsætningsrekord, men OK Snacks dykkede gevaldigt på bundlinjen

Coldstar i sikkerhed efter frysekoks

Madmarkeds omsætning brager frem

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Snackkæmpe er tilfreds trods milliontab

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Trolden er på plads i nyt bryghus

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Flere penge til presset Joe & The Juice

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Problemer med sort eller svag belysning i et operatørpanel?

Få et tilbud på en ny ABUS Traverskran! - Fyns Kran Udstyr

Bæredygtig uddannelse som VE-Installatør

Nyhedsbrev Juni 2020

Lad FRECON stå på hovedet for dit medicinske udstyr

Grøn software til dine klimamål

KLEEchain

Håndspritstander incl håndsprit - Godt pakketilbud

NU - I dag torsdag kl 11.00 - Lær mere om støbegods

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Forårstilbud - spar 3.000,00 - Nederman støvfri Sandblæser.

Lad os levere dine næste støttebensplader - Fyns Kran Udstyr

Mere genanvendelse er ikke helt sort

Dansk produktion af støbte designemner i høj kvalitet

SMC bliver virtuel på verdens største online cobot event

HySense® QL 326 - test af pumper

Stort sortiment af hydraulisk værktøj hos Carl Stahl A/S

Electric, autonomous and efficient: sea bus can fill niche

Perfekt vandbehandling takket være regulerbare kapselblæsere

Er laboratoriearbejde hverdagskost i din virksomhed?

Mobil-Gateway: fleksibel dataovervågning

Fra analoge til digitale vejesignaler med Siemens

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Høj fleksibilitet med modulopbygget endestop

Membransædeventiler i flervejs-ventilblokke i rustfrit stål

Send til en kollega

0.207