23948sdkhjf

Easyfood satte ny rekord, men er nu pludselig helt nede i gear

For bare et par uger siden fortalte Easyfood-direktør Flemming Paasch til Food Supply, at Kolding-virksomhedens produktion trods coronakrisen kørte for fuld kraft, og at han håbede, det kunne blive ved.

Det kunne det ikke. Nu har Easyfood ifølge en pressemeddelelse besluttet at sende 57 af de i alt 160 ansatte hjem med fuld løn via Folketingets hjælpepakke. Det sker nærmest samtidig med, at virksomheden har offentliggjort sit 2019-regnskab, der igen viser en rekordhøj omsætning.

Om hjemsendelsen konstaterer Flemming Paasch i pressemeddelelsen, at Easyfood ikke har set anden udvej.

- Vi er ekstremt hårdt ramt på de store markeder som Tyskland, Frankrig og Spanien, fordi alt lukker ned, og markedet for convenience-produkter derfor er helt dødt, også i Danmark. Vi håber selvfølgelig, at det snart vender, så vi kan byde vores medarbejdere velkommen tilbage på arbejde, nævner direktøren.

Den negative udvikling med caféer og kaffebarer, der lukker ned i hele verden, har i løbet af de seneste uger taget fart og medført et markant fald i produktionsaktiviteterne hos Easyfood. Samtidig vurderer virksomheden, at omsætningen de kommende måneder bliver kraftigt reduceret. Derfor er de fleste af de hjemsendte medarbejdere produktionsfolk, men der er også funktionærer på listen.

Fire af seks hold er lukket
De midlertidige nedskæringer betyder, at Easyfood lukker fire ud af sine seks normale produktionshold. Dermed er der kun et daghold og et nathold tilbage.

- Vi gør det her for også at have et stærkt Easyfood, når corona-epidemien er overstået, fastslår Flemming Paasch.

Han kan under alle omstændigheder glæde sig over, at virksomheden var i topform, inden krisen ramte. Ifølge 2019-regnskabet voksede omsætningen sidste år med 4,6 procent og nåede op på knap 326 millioner kroner. Det skyldes ikke mindst succes i lande som Frankrig, Tyskland, Holland, Belgien og Japan – markeder, som alle nu er lukket ned

Overskuddet blev på 15,2 millioner efter skat, en lille nedgang fra de 15,7 millioner året før.

- Eksportandelen er steget støt, og vi har fået kunder ind, som vi har arbejdet på i flere år. Det peger på, at vi nok skal vende styrket tilbage, når verden åbner igen oven på epidemien. Samtidig er vi blevet godt integreret hos vores nye ejere, Orkla, og det kan være med til at løfte os yderligere i lande som Norge, Sverige og Finland, nævner Flemming Paasch i pressemeddelelse.

Han peger også på, at så længe corona-epidemien står på, vil virksomheden fokusere ekstra meget på detailmarkedet, hvor Easyfood leverer convenience-serier med eksempelvis pølsehorn gennem Beauvais-brandet.

Food Supply har forgæves forsøgt at få en uddybende kommentar fra Flemming Paasch til både hjemsendelserne og regnskabet. Men af regnskabskommentarerne fremgår det, at det lidt dårligere resultat ikke mindst skyldes, at "stigende råvarepriser især på animalske råvarer, har påvirket resultatet i negativ retning 2019".

- Overordnet betragter selskabets ledelse 2019 som et tilfredsstillende år. 2020 vil blive negativt påvirket af udbruddet af Corona-epidemien og den
heraf afledte nedlukning af mange af Easyfoods primære kundegrupper. Påvirkningen vil afhænge af epidemiens omfang og varighed og der vil blive iværksat tiltag for at afbøde effekten, skriver ledelsen også i regnskabet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109