23948sdkhjf

Pastafabrik har drøntravlt - trækker produktion hjem

Den Dragsbæk-ejede pastafabrik i Skovlund ved Varde, hvor der bliver produceret frisk pasta med navnet Pastella, har ualmindeligt travlt.

Under coronakrisen har virksomheden indført treholdsskift for at følge med en efterspørgsel, der er steget med 20 procent siden samme tid sidste år. I samme periode er medarbejdertallet steget med cirka 10, så der nu er 42 ansatte.

Det fortæller Dragsbæk-direktør Christian Munk, som oplyser, at den ekstra produktion skyldes to ting: Der er kommet flere kunder, og kunderne køber større mængder.

Ifølge Christian Munk er Pastella således et godt eksempel på en udvikling, som har været undervejs, og som nu står lysende klar i corona-tiden:

- Forbrugerne vil have gennemsigtighed med hensyn til, hvad de spiser. Corona har mindet os om, hvor sårbare vi er. Derfor bliver lokale og gennemskuelige fødevarer ekstra vigtige i en global verden, hvor det nemt bliver svært at gennemskue, hvad vi egentlig får på tallerkenen, og hvem der står bag. En udvikling, som er naturlig og sund, siger Christian Munk.

Af samme grund hilser han det meget velkomment, at dagligvarekæder som Rema 1000 og Lidl for nylig har meldt ud, at de vil mærke private label-produkter med producentens navn. Når forbrugerne kan se, hvilken producent der har lavet en private label-fødevare, vil det presse de fødevarer, som forbrugerne ikke har tillid til, ud af butikkerne, mener han.

- Vi ser det som yderst positivt, at forbrugerne kan se hele vejen fra køledisken eller supermarkedshylden og hen til producenten. Det er et forbrugerønske, som kun vil blive forstærket i fremtiden.

Hjemmeproduktion
- Derfor har vi i de senere år selv været i en omstilling. Tidligere fik vi produceret en del af vores produkter hos dygtige underleverandører. Vi ser ind i en fremtid, hvor vi stort set hjemmeproducerer alt. Det er et vigtigt signal til forbrugerne – og et ekstra kvalitetsstempel, siger Christian Munk.

Han tror ikke umiddelbart, at et eventuelt tilsvarende forbrugerkrav i andre lande vil være en ulempe for Pastella, selv om forbrugerne i udlandet i så fald tydeligt vil kunne se, at pastaen ikke er lokal, men kommer fra Danmark.

- Inden for eksempelvis mejeri og kød er det jo en fordel også i udlandet, at der står, produktet kommer fra Danmark. Jeg er ikke sikker på, at det også gælder pasta, men Danmark har jo et godt ry, påpeger han.

Pastaen fra Pastella bliver eksporteret til en lang række lande i Europa og også til fjerne markeder som Australien.

Ud over båndpasta bliver der på fabrikken i Skovlund også produceret den veganske køderstatning, som Naturli' Foods lancerede i 2018. Naturli' er lige som Pastella ejet af Dragsbæk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125