23948sdkhjf

Tæt på millionen: Gråsten Fjerkræ ser corona som et bump på vejen

Hos Gråsten Fjerkræ i sønderjyske Kværs gik det så godt i 2019, at overskuddet efter skat steg fra 602.000 til 995.000 kroner - en fremgang på cirka 65 procent.

Det er der ifølge bestyrelsesformand Gunder Jensen især tre årsager til:

- For det første har vi effektiviseret produktionen, og for det andet var der en mærkbar fremgang i salget af især gourmetænder og økokyllinger - det var fremgange på henholdsvis 13,5 og 5,2 procent.

- For det tredje oplevede vi en brutal vækst i salget af økologiske ænder - det var en fremgang på 375 procent, som stort set udelukkende skyldtes en enkelt éngangsforretning. Pludselig ringede en dansk grossist, som sælger til hoteller, restauranter og kantiner, og bad om et godt tilbud på æko-ænderne. Det gav et salg på cirka 100.000 ænder, fortæller Gunder Jensen, som nu krydser fingre for en tilsvarende ordre i år.

- Corona er et bump på vejen
Under alle omstændigheder forventer Gunder Jensen, at Gråsten Fjerkræ - om alt går vel - kommer helskindet gennem også 2020, selv om coronakrisen indtil videre har kostet dyrt.

- I perioden fra marts til maj har vi mistet omsætning for omkring 250.000 kroner om ugen, jævnt fordelt på alle produkter. Nu begynder det hele at åbne igen, og faktisk har vores salgskonsulenter i dag (tirsdag, red.) været ude at besøge kunder for første gang siden corona, fortæller bestyrelsesformanden.

- I bedste fald håber jeg på, at vi får et 2020-resultat på niveau med resultatet for 2018. Men det er kun, hvis der ikke kommer en coronabølge nummer to.

- Det nuværende coronaudbrud er et bump på vejen, og vi skal bare over det og så komme videre. Men kommer der flere bump, frygter jeg endnu hårdere restriktioner, og så kommer vi vel næsten på randen af en borgerkrig, tilføjer han.

Om den nuværende situation peger Gunder Jensen på, at ordrerne tilsyneladende begynder at komme tilbage til Gråsten Fjerkræ, fordi frostlagrene rundt omkring er ved at være tømt.

- De restauranter, der er genåbnet, tømte først deres frysere. Så bestilte de varer hos grossisterne, som også havde noget på frost. Og nu begynder de så at få behov for friske varer. Jeg vil tro, at vi i midten af juni er oppe på noget i nærheden af 75 procent af vores normale salg, vurderer Gunder Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078