23948sdkhjf

Nordex Food nåede over de 2 milliarder

Direktøren lovede ikke for meget
- Man skal passe på ikke at love for meget - men vi håber at nå op over 2 milliarder inden for den nærmeste fremtid, sagde Martin Aagaard Pedersen, direktør for den nordjyske ostegigant Nordex Food, i februar til Food Supply.

Nu er regnskabet for 2019 offentliggjort, og det viser, at Martin Aagaard ikke lovede for meget: Omsætningen for Nordex Holding blev på 2,055 milliarder kroner, en stigning på 265 millioner i forhold til året før.

Og på bundlinjen står der nu næsten 42 millioner kroner, hvor der i 2018 var et overskud på 25 millioner.

Nordex Holding omfatter i Danmark Nordex Food og Nørager Mejeri, hvortil kommer en stribe udenlandske datterselskaber.

De cirka 15 % i ekstra omsætning skyldes primært mersalg af koncernens produkter, ikke mindst på det engelske marked.

- Det er et mersalg over en bred kam, men især på foodservice. Og det gælder for både vores egne oste og for de produkter, vi køber fra andre mejerier, fortæller Martin Aagaard Pedersen.

- I bund og grund handler det om, at vores mangeårige kunde- og leverandør-relationer fortsætter med at give os en god markedsposition, tilføjer han.

Bedre end ventet
2019-resultatet er bedre, end koncernen på forhånd havde ventet. Det skyldes ifølge direktøren især, at mælkeprisen gennem hele året var stabil.

- Jeg tror ikke, at vi nogensinde før har haft så stabil en mælkepris i et helt år. En stabil pris giver os ro til at sælge vores produkter, uden at vi hele skal ud og lave prisstigninger og prisfald, som er usundt for forretningen, påpeger han.

Om coronakrisens betydning for Nordex siger direktøren, at der formentlig ikke bliver den store nettopåvirkning.

- Som så mange andre fødevareproducenter sælger vi mere til detail og mindre til foodservice. Vi tror stadig, at vi også kan nå over to milliarder i omsætning i 2020, og at vi får et positivt resultat. Men det bliver nok knap så godt som i 2019, for alt i alt kommer corona nok til at trække lidt ned, vurderer Martin Aagaard Pedersen.

Han konstaterer, at Nordex straks fra coronakrisens begyndelse tog de nødvendige forholdsregler, hvilket blandt andet indebar, at alt administrativt personale blev bedt om at arbejde hjemmefra. Men gennem hele perioden har der været fuld bemanding, også på mejerierne, og Nordex har ikke haft behov for at gøre brug af Folketingets hjælpepakker.

To nye selskaber
Koncernen har i 2019 etableret to nye selskaber i udlandet - Nordex Food Belgien SRL og Futura Foods Wales Ltd. Det belgiske selskab skal fungere som salgs- og logistikcenter i det belgiske marked, mens Futura Foods Wales skal skære, skive og rive gul ost til især det engelske marked.

Nordex Food driver selv tre mejerier, der har specialiseret sig i fremstilling af hvide oste - i Nørager, i Østrig og i Rumænien. Desuden er der salgsorganisationer i England, Østrig og Tyskland.

Samlet set leverer Nordex cirka 55.000 mejeriprodukter til langt over 1.000 kunder i 70 lande. Kunder, der spænder fra den lille købmand nede på hjørnet til store, internationale detail- og foodservice-koncerner.

Koncernen har knap 400 medarbejdere, deraf godt halvdelen i Danmark. Resten er fordelt på mejerierne i Østrig og Rumænien og på lagre og salgskontorer i Storbritannien, Belgien, Østrig og Tyskland.

Hovedparten af Nordex Food er ejet af familien Pedersen, mens en række ledende medarbejdere sidder på cirka 10-15 procent af aktierne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14