23948sdkhjf

Ægtepar overtager ambitiøs, nordjysk fødevareproducent

Den nordjyske fødevarevirksomhed Thya, der udvikler og sælger blandt andet marmelade, sennep, saucer, gin og chokolade, får 1. juli nye indehavere i form af ægterparret Martin og Ditte Brandt Nielsen.

De har købt 60 procent af Thya. Sælgeren er Alice Bisgaard, der grundlagde virksomheden sammen med sin datter Tinna for knap fire år siden.

Thya producerer ikke selv, men stort set alle produkterne er udviklet af Alice Bisgaard, og hun fortsætter som idéudvikler og sparringspartner, fortæller Martin Brandt Nielsen til Food Supply.

- Vi får produceret hos tre-fire danske producenter, som bruger vores opskrifter. Det er ikke kæmpestore fabrikker, men sådan nogen lidt som os selv, siger den nye Thya-chef, som ikke ønsker at gå i detaljer med, hvem producenterne er.

Thyas råvarer, eksempelvis bær og urter, kommer fra Thy, hvor Martin og Ditte Brandt Nielsen nu skal i gang med at plukke blandt andet jordbær.

Større sortiment
Ægteparret har planer om at udvide sortimentet og er i gang med at overveje, hvilke produkter det giver mening at sætte i søen først. Samtidig vil
parret gerne have produkterne ud til mange flere forhandlere, end de 35-40 stykker, der p.t. forhandler Thyas varer.

- Det skal stadig kun være specialbutikker; vi vil ikke ud i de store detailkæder. Det er for stort for os, siger Martin Brandt Nielsen.

Han og hustruen vil i første omgang koncentrere sig om Danmark, men senere kan eksport til både Tyskland og Norden måske komme på tale, lader han forstå.

- Og vi kan også godt på længere sigt tænke os måske at begynde at producere selv. Men det bliver ikke lige i denne uge, konstaterer thyboen. Ægteparret Brandt Nielsen bor selv i Sjørring i Thy, hvortil de flytter virksomheden. Alice Bisgaard har hidtil drevet Thya fra lokaler i Hanstholm.

- Fantastiske produkter
Alice Bisgaard beholder selv 20 procent af ejerskabet, og den lokale iværksætter Claus Sørensen har i forbindelse med generationsskiftet købt andre 20 procent.

- Vi er rigtig glade for, at Alice stadig er med som produktudvikler. Hun er rigtig, rigtig dygtig og har udviklet nogle fantastiske produkter, fastslår Martin Brandt Nielsen.

Han er selv uddannet tømrer og sælger og arbejder nu som skolelærer, mens Ditte Brandt Nielsen har et job som pædagog. De beholder begge i første omgang deres nuværende jobs, men går ned i tid for at kunne drive Thya.

- Meningen er, at vi senere vil være på fuld tid i Thya. Det kommer vi nok også til at være allerede nu, for det bliver vist mere end et fuldtidsjob, selv om vi i første omgang skal gøre det i fritiden, bemærker Martin Brandt Nielsen.
Læs mere om: thya
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094