23948sdkhjf

Rømer-familien laver nu veganske fødevarer på slagteriudstyr med kæmpe-potentiale

Med en splinterny produktionslinje i den store ende af spektret har fødevarefamilien Rømer taget fat på endnu et kapitel i den fortælling, der i forvejen omfatter blandt andet Ørbæk Bryggeri, Nyborg Destilleri og Mols Organic.

Familen har etableret en ny 100 procent vegansk virksomhed med navnet Rømer Vegan Product, som deler adresse med Mols Organic i det tidligere Arla-mejeri i landsbyen Vrinners på Mols.

Dér råder Rømer Vegan over cirka 1.000 kvadratmeter, hvoraf en del er indrettet med udstyr, som kan producere pølser i stor stil.

- Det er bygget op som et mindre slagteri. Vi har købt det største udstyr fra begyndelsen af, for vi tror rigtig meget på det her projekt. Der er tale om kødprocesudstyr - vi kører bare grøntsager igennem, fortæller medstifter og daglig leder Aksel Rømer.

Bøflinje

Pølseproduktionen omfatter blandt andet hurtighakkere, kogekar, farsmaskiner, en pølsestopper og en stor rygeovn. Pølsestopperen placerer grøntsagsfarsen i en tangtarm - lavet af tanggelé, som Rømer Organic også selv producerer.

- Det hele foregår på den helt traditionelle måde at lave pølser på, bare med plantefars, fastslår Aksel Rømers far, Niels Rømer, som har stået for produktudviklingen og også ejer hovedparten af virksomheden.

Ud over pølserne laver Rømer Vegan blandt andet cooking sauce, postejer og supper.

Dertil kommer en bøflinje, som producerer nuggets, valnøddebøffer og friturestegte fiskepinde uden fisk. 

Produkterne er i første omgang kommet til salg hos Nemlig.com og diverse helsekostbutikker, og for nylig også hos Irma, der i første omgang har sagt ja til pølserne og de andre kødalternativer.

- Men pølseanlægget er dimensioneret til, at det kan forsyne hele den danske detailhandel. Vi kan bare skrue op for mængderne, pointerer Aksel Rømer.

Ny hal måske på vej

Han oplyser, at Rømer Vegan har investeret "i den lave ende af et tocifret millionbeløb" for at komme i gang, ikke mindst på maskiner og ombygning.

Lokalerne, som den nye virksomhed råder over, kan ifølge Aksel Rømer sagtens tænkes at blive for små inden længe.

- Derfor overvejer vi at bygge en hal mere, så vi får mere plads til blandt andet råvarer, fortæller han.

Rømer Vegans første regnskab, for perioden frem til nytår 2020, er endnu ikke offentliggjort, men ifølge Aksel Rømer bliver det et regnskab med underskud.

- Der bliver helt sikkert heller ikke overskud i 2021, men vi er ikke bekymrede. Vi tror, at det her inden længe kommer til at gå rigtig stærkt, fastslår han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095