23948sdkhjf

Familien Rømer rokerer rundt på Mols

Uden at gøre det store nummer ud af det har den økologiske fødevareproducent Mols Organic det seneste halve års tid haft en ny direktør med ansvar for produktionen på fabrikken på Djursland.

Men nu har Huno Kjærsgaard Jensen, der er tidligere skolechef i Silkeborg Kommune, efter eget ønske forladt direktørposten. Han vil fremover have rollen som personalechef med ansvar for produktionen.

Ifølge en af virksomhedens medejere, Aksel Rømer, er skiftet helt udramatisk og udelukkende udtryk for, at Huno Kjærsgaard Jensen gerne vil have mere tid til sin familie.

Han fortsætter også som medejer af Mols Organic, som han købte sig ind i kort efter at familien Rømer overtog virksomheden i 2014.

Dengang var der tale om en chokoladefabrik med navnet Woodshade Organics, men famillien Rømer har siden udvidet med en lang række andre fødevarer, blandt andet pebernødder, kammerjunkere og energibarer.

- Huno kom ind som medejer, da vi ikke så længe efter at have købt Woodshade Organics ville lave en kapitaludvidelse. Lars Frederiksen, som vi købte chokoladefabrikken af, havde nogle anparter, men han ønskede ikke at være med i udvidelsen, og så købte Huno hans anparter, fortæller Aksel Rømer.

Ejer halvdelen

For et års tid siden købte Huno Kjærsgaard Jensen yderligere en bid af Mols Organic, så han nu ejer halvdelen. Og i januar i år gik han fra at være bestyrelsesformand til at være direktør.

Den anden halvdel af Mols Organic er ejet af familien Rømer, som også står bag Ørbæk Bryggeri og Nyborg Destilleri. 

Familien ejer desuden den nyetablerede fødevarevirksomhed Rømer Vegan, der holder til i samme bygninger som Mols Organic - det tidligere Arla-mejeri i landsbyen Vrinners.

- Så i realiteten står Huno for driften hos både Mols Organic og Rømer Vegan, fortæller Aksel Rømer, der sammen med sin far, Niels Rømer, og sin bror, Nicolai Rømer, tilsammen ejer hele Rømer Vegan.

- Huno har ikke tidligere produceret fødevarer, men han har en passion for det, og han er særdeles dygtig til at strukturere, organisere og lede.

- Og så brugte han det meste af 2020 på at være en del af produktionen. Han har stået nede ved linjerne og haft en finger med i det hele, så han ved, hvad det drejer sig om, fortæller Aksel Rømer.

Fusion måske på vej

Han sad på direktørposten i Mols Organic, indtil Huno Kjærsgaard Jensen tog over dér. Nu er Niels Rømer indsat som direktør.

- Vi går ikke så meget op i titler, men det giver bedst mening, at min far er direktør hos både Mols Organic og Rømer Vegan, hvis vi på et tidspunkt måske lægger de to virksomheder sammen.

- Det vil være oplagt at gøre det, hvis det giver mening, når virksomhederne ligger så tæt op ad hinanden og deles om medarbejdere. Når vi alligevel stiftede Rømer Vegan som en selvstændig virksomhed, skyldes det, at Mols Organic har været hårdt presset på økonomien de seneste fire-fem år.

- Men når Mols Organic er kommet på fode igen, kan det sagtens tænkes, at vi fusionerer, fortæller Aksel Rømer, der nu især koncentrerer sig om salgsarbejdet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094