23948sdkhjf

Med på træls liste: Unibrew gør klar til at slå over på olie

Hvis krigen i Ukraine medfører et stop for gasforsyningen, kan Royal Unibrew i Faxe uden problemer fortsætte produktionen, selv om den p.t. foregår ved hjælp af naturgas.

Det skriver sn.dk.

- Vi kan slå over på olie, som vi har i vores tanke, hvis vi ikke kan få gas. Så produktionen kan fortsætte, så længe vi kan få olie nok, siger Royal Unibrews produktionschef, Jens Erik Klemmensen, til mediet.

Royal Unibrew er med på en liste over virksomheder, der ikke skal regne med at modtage naturgas, hvis forsyningen bliver knap. Listen over såkaldt "ikke-beskyttede" kunder bliver hvert år udgivet af Energistyrelsen på baggrund af virksomhedernes årsforbrug.

Hvis en virksomhed overstiger en fastsat grænse, kommer den på listen. Det sker for at kunne sikre forsyningssikkerheden for privatkunder, forbrugere, der yder væsentlige sociale tjenester, og virksomheder, hvis gasforbrug ikke overstiger grænsen.

Også en stribe andre danske virksomheder i fødevarebranchen er med på listen. Det gælder tomatkæmpen Alfred Pedersen & Søn, Harboes Bryggeri, Danish Crown, Arla, FF Skagen, Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik, Carlsberg, CP Kelco og kartoffelmelsvirksomhederne AKV, AKS og AKM.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11