23948sdkhjf

Bryghus med sved på panden: Nyt brygværk er på vej fra Kina, men hvor skal det stå?

Hos Viborg Bryghus begynder nettet at stramme: Omkring 1. november ankommer bryghusets nye brygværk fra Kina, men virksomheden har endnu ikke klarhed over, om det kan blive installeret på det ønskede sted.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Viborg Bryghus har længe forsøgt at finde en egnet placering til det nye udstyr, som skal sikre, at bryghuset ikke behøver af få produceret 80 procent af sine øl hos kollegaerne i Thisted Bryghus.

En planlagt placering i en tidligere bilforretning i Viborg måtte droppes, fordi bygningens konstruktion - specielt gulvkonstruktionen - viste sig for svag til at bære et bryggeri.

Derfor skiftede bestyrelsen spor og satser nu på at kunne få adresse i en tidligere dækfabrik, som efter planen skal omdannes til et såkaldt bydelshus.

Viborg Stifts Folkeblad skriver, at bryghuset har holdt møde med den kommunale forvaltning om sagen, men at det ifølge bestyrelsesformand Jan Myrthue fra Viborg Bryghus foreløbig ikke er mundet ud hverken et konkret ja eller nej til placeringen af bryggeriet.

- Det ser ud som om, kommunen regner med, at vi vil få en meget større produktion, end vi har planer om, og som om vi vil have færdsel med meget store biler. Det er der ikke tale om, og der vil maksimalt blive tale om 40 produktionsdage om året på det kommende bryggeri, siger Jan Myrthue til avisen.

-  Og nu begynder det altså at nærme sig så meget, at vi skal have en afklaring på, om det er "go" eller "no go", konstaterer han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109