23948sdkhjf

Topmøde i presset branche: - Udfordringen er, at man ikke bare kan fortsætte med at sætte priserne op

Repræsentanter for over 200 danske restauranter samles på tirsdag for at blive klogere på, hvordan de bedst kan klare sig gennem de aktuelle store udfordringer.

Cirka 50 ejere og topledere fra udvalgte restaurationskæder i Danmark er inviteret til det årlige symposium Restore Restaurants, hvor der denne gang er fokus på både inflation og stigende råvare- og energipriser.

Men dagens måske vigtigste emne handler om, hvordan man får skabt en arbejdskultur og en branche, der er attraktiv at arbejde i, konstaterer arrangørerne, Food Organisation of Denmark og Wonderful Copenhagen.

- Det er ingen hemmelighed, at landets restauranter og spisesteder endnu engang er presset til det yderste. Alting stiger, og udfordringen er, at man ikke bare kan fortsætte med at sætte priserne op eller presse lønningerne ned. Gæsterne skal fortsat have lyst til at tage ud og spise, og medarbejderne skal have lyst til at gå på arbejde. Men regningerne skal jo også betales, siger Pelle Øby Andersen, der er direktør i Food Organisation of Denmark.

- En af de helt store udfordringerne er, at branchen ikke er tillokkende for de unge, og det er svært at holde på dem, der er i branchen, hvis restauranterne skal vende hver en krone. Derfor samler vi nogle af landets førende eksperter, restaurantejere og topledere til en snak om, hvordan man får ændret kulturen og skabt arbejdspladser, som vi også fremadrettet kan rekruttere til, tilføjer han.

Til dette års Symposium er blandt andre Noma, Formel B, Aamanns, Madklubben, Gasoline Grill, Mikkeller, Madkastellet, Grød og holdet bag Omar, Safari og Lamar repræsenteret.

Ud over at dele viden og erfaringer med hinanden får deltagerne også mulighed på at høre på oplæg fra blandt andre økonomisk redaktør på Dagbladet Børsen Steen Bocian, formand for Madens Folkemøde Kasper Fogh og formand for Parken Sport & Entertainment Allan Agerholm. Sidstnævnte kommer og fortæller om Parkens nye strategi og investering, der blandt andet baner vejen for flere spiseoplevelser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Investor vil have undersøgt forløbet i taco-konkurs
Bryggeriet Vestfyen finder sin nye direktør
Bornholm Spirits indgår partnerskab med stort handelsselskab
Trofast kunde lægger endnu en storordre hos Carsoe
Kæmpebøde drev jysk rugbrødsproducent til konkurs
Jysk slagter straffet for tre små bogstaver på to etiketter - nu er hun glad igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
RetailNews
PlastForum DK

Send til en kollega

0.078