23948sdkhjf

Året der gik - ting der gik galt

Fødevaresektoren kom heller ikke i 2014 gennem året, uden at der var slinger i valsen - eller ligefrem skandaler - hist og pist. Blandt Food Supplys artikler om branchen gemmer sig blandt meget andet sager om salmonella, om en snavset betonblander og om rullepølser med listeria.
Food Supply ser tilbage på året, der gik - og blandt de mest læste historier i 2014 finder vi en del om fødevarer, der ikke var helt, som de burde være.

I august kom rullepølser fra Jørn A. Rullepølser i Hedehusene på medie-menuen, da Fødevarestyrelsen identificerede virksomheden som hovedsmittekilde til et større listeriaudbrud med adskillige dødsfald. Jørn A. Rullepølser blev omgående lukket, og alle virksomhedens produkter bev trukket tilbage.
Artikel: Listeriaudbrud lukker kødpålægsvirksomhed

I slutningen af september kom det frem, at oksekødsleverandøren Skare Meat Packers var involveret i en salmonella-skandale, som angiveligt havde gjort op imod 130 mennesker syge af hakkekød fra virksomheden. En måned senere droppede Dansk Supermarked definitivt samarbejdet med Skare.
Artikel: Fødevarekontrol hemmeligholder kødskandale

En betonblander, der blev brugt til fremstilling af mad til plejehjem og sygehuse, ramte overskrifterne i november. Virksomheden Nordic Ingredients blev lukket af myndighederne, som fandt både lokaler og udstyr under al kritik.
Artikel: Beskidt betonblander brugt til patientmad


Også andre historier gav genlyd i branchen. Her er et par af dem, som Food Supply bragte:
Rottelort på hemmeligt sliklager - 25 tons ulovligt slik beslaglagt
Kohberg tilbagetrækker hveder forud for Bededag
Nyt fund af listeria hos Delika
Hver anden kylling indeholdt ESBL-bakterier
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063