23948sdkhjf

Branchens topnyheder 2008

Redaktionen samler op på året, der er ved at rinde ud og giver et overblik over topnyhederne i 2008.
Hvad har interesseret Food Supplys læsere i 2008? Redaktionen giver hermed et overblik over de artikler, der har haft de højeste læsertal i løbet af året.

På den postive hitliste finder man nyheder om fabriksudvidelser, vækst på omsætning og bundlinje, rokader på topposterne og nyheder om spritnye virksomheder, der ser dagens lys. Men artikler med dårlige regnskaber, fødevarekontrol og nedskæringer har også lagt sig i top, når læsertallene fra årets artikler gøres op.

Fuld fart frem
Food Supply har således bragt nyheden om chokoladefabrikken Sv. Michelsen Chokolade, der vækster med 3. generation ved roret ( Chokoladefabrik på tredje generation ) og Toms, der satser stort på luksuschokolade ( Toms klar med nyt chokoladekoncept ) Inden for nydelsesmidler kunne redationen ligeledes berette om læskedrikproducenten Cult, der har stormet frem på nye markeder og med nye produktlanceringer ( Cult indtager USA )

Økologi i vækst
Og økologi fik i 2008 sit tag i danskerne, der trods stigende fødevarepriser holdt ved den økologiske levevej og hvor det blandt andet gik så godt for Thise Mejeri, at ledelsen købte nyt udstyr og fordoblede produktionskapaciteten ( Thise indvier nye produktionsfaciliteter )

Rokader på toppen
I branchens top er der også sket udskiftninger i årets løb. Food Supply's læsere hæftede sig især ved afskeden med adm. direktør i Silkeborg-virksomheden APV ( APV får ny topchef )og tidligere på året var det hos K-Salat og Bähncke, chefen blev skiftet ud ( K-Salat & Bähncke får ny chef )

Nye virksomheder, fusioner og konkurser
Nye slagtervirksomheder så også dagens lys i 2008 ( Slagterier etablerer ny kødopskæringsvirksomhed ), mens andre måtte lukke ( Danish Meat Company drejer nøglen om ) Og andre virksomheder gik sammen og dannede nye selskaber. Senest er det økonomisk kriseramte Hirtshals Andelsmejeri kommet under vingerne på Arla Foods ( Hirtshals Andelsmejeri går sammen med Arla ), og tidligere på året dannede Stryhns og Graasten selskabet Stryhns-Graasten A/S ( Stryhn’s og Graasten danner nyt selskab ).

Hårdt år for bryggerierne
Nyheder med knap så positiv en ordlyd har også trukket stor opmærksomhed i nyhedsbrevet. I 2008 har vi hørt en del til bryggerierne, der har været pressede på indtjeningen. De mange mikrobryggerier har haft det svært ( Mikrobryggerier ramt på bundlinjen og flere har måttet dreje nøglen om ( Brøckhouse i betalingsstandsning ). Også Carlsberg har meldt om faldende indtjening på især det britiske marked ( Carlsberg nedjusterer og lukker bryggeri i Leeds ) Royal Unibrew har også stjålet megen opmærksomhed med flere nedjusteringer og udskiftning af den administrerende direktør ( Markant mandag for Royal Unibrew )

Stigende fødevarekontrol
Et emne som fødevarekontrol har også fyldt i medierne, eftersom Danmark i år har været plaget af den værste salmonella-epidemi i landets historie. Så sent som i dag melder Fødevarestyrelsen om en status; 1.193 personer er nu registreret smittet med salmonella U292 og smittekilden er stadig ikke fundet. Man fandt salmonella ved en egenkontrol hos Danish Crown ( Salmonella fundet i frysehus ), og det forebyggende arbejde med god hygiejne og bedre rengøring blev håndhævet, da fødevarekontrollen lagde vejen forbi tre fynske fødevarefirmaer ( Fynske fødevarefirmaer får løftet pegefinger ).

Finanskrisen sætter sit aftryk
Og her hen mod årets afslutning er det finanskrisen, der begynder at præger overskrifterne. Mange brancher er begyndt at skære ned i produktionen og tilpasser sig det urolige finansmarked. Her på Food Supply har vi blandt andet skrevet om nedgang i produktionen af fødevaremaskiner ( Nedskæringer hos Cabinplant ) og et faldende ordreniveau ramte også KJ Industries ( KJ Industries skærer ind til benet )

Tip redaktionen om de positive nyheder!
Her fra redaktionen ser vi frem til at tage hul på et nyt begivenhedsrigt år og vi vil mere end gerne fortælle om de positive nyheder inden for branchen. Tøv derfor ikke med at sende os et tip, hvad enten nyheden er stor eller lille - send din nyhed allerede i dag til redaktør Kamilla Bøgelund Hansen kbh@industri-supply.dk Vi ser frem til at høre fra dig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094