Kina kan blive tredje største eksportmarked for landbrugs- og fødevarebranchen
Dansk landbrugs- og fødevareerhverv er i front med at udnytte stort eksportpotentiale til Kina. Det viser ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
Især svinekød og skind ryger til Østen.
Ifølge en ny samfundsøkonomisk analyse fra Landbrug & Fødevarer, der gennemgår Danmarks samhandel med Kina med særligt fokus på de fremtidige eksportmuligheder, har dansk eksport af landbrugs- og fødevarer et stort potentiale.
Ændret kinesisk efterspørgsel
Eksportpotentialet er en følge af ændringer i de kinesiske efterspørgselsmønstre, kinesisk behov for kvalitetsleverandører, samt en positiv strukturudvikling i kødproduktionen og i detailsektoren.
Kina er faktisk godt på vej til at blive det tredje største eksportmarked for landbrugs- og fødevareerhvervet efter Tyskland og Storbritannien.
- Vi ser et meget stort potentiale i den danske fødevareeksport til Kina. Over de kommende fem år forventer vi, at den danske fødevareeksport til Kina kan vokse med mellem to og to en halv milliard kroner. Dermed kan vi nå op på at eksportere fødevarer for over syv milliarder kroner om året til Kina, siger Klaus Kaiser, Erhvervsøkonomisk chef i Landbrug & Fødevarer.
Samlet set har Danmark et stort underskud på handelsbalancen over for Kina, mens landbrugs- og fødevareerhvervet har et stort overskud.
Se hele rapporten .