23948sdkhjf

Fynbo Foods fortsætter millioninvesteringer - og nu skal der findes nye kunder

Hos marmeladeproducenten Fynbo Foods er der ifølge indehaver og direktør Richard Fynbo investeret cirka 150 millioner kroner i løbet af de seneste fem år. 

Så selv om den nordjyske virksomhed indtil videre i høj grad er kommet helskindet gennem coronakrisen, begynder det nu at blive afgørende, at Fynbo Foods får fundet nye kunder, fastslår Richard Fynbo.

Han har senest investeret cirka 30 millioner kroner i to nye marmeladelinjer, som netop nu er ved at blive færdiginstalleret og indkørt. Direktøren forventer, at de er helt klar i løbet af januar.

- Det er linjer, hvor vi laver marmelade i glas, og dem kommer vi op på at have fire af. Dermed kan vi lave omkring 40.000 glas marmelade i timen, eller mere end 10 i sekundet. 

- Så vi står med en topmoderne fabrik og er klar til at få flere varer ud over rampen. Problemet er, at det er svært lige nu på grund af corona. Vi kan ikke komme ud i verden og lave aftaler med nye kunder, siger direktøren, der især satser på at sælge Fynbo-produkter i Fjernøsten, Nordamerika og Sydamerika.

- Selv om grænserne skulle blive åbnet i februar eller marts, vil der typisk gå et halvt års tid, før det begynder at medføre nye ordrer, tilføjer han.

Forventer at bygge igen i 2022

Af den grund forventer Richard Fynbo, at der først for alvor begynder at være vækst hos Fynbo Foods igen i regnskabsåret 2021/22.

Ud over de to nye marmeladelinjer er virksomheden også i gang med et byggeri af en  kontorbygning på op imod 1.500 kvadratmeter. 

- Det har ligget stille i et par uger på grund af coronanedlukningen her i Nordjylland, men nu er vi gang med 1. sal. Kælderen og stueetagen er lavet, fortæller Richard Fynbo, som bruger cirka 20 millioner kroner på kontorbyggeriet.

- Dermed når vi op på at have investeret cirka 150 millioner over de seneste fem år, og jeg regner med, at vi skal have endnu en produktionslinje i 2021. Og så vil jeg tro, at vi hurtigt igen får pladsproblemer, så vi skal nok bygge til igen i 2022, forudser marmeladechefen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099