23948sdkhjf

Danske fødevarer tager et smut til Sydkorea og Kina

Dan Jørgensen indleder i dag besøg, der skal styrke dansk fødevareeksport i Sydkorea og Kina. Ministeren får følgeskab af en række danske fødevarevirksomheder heriblandt Mette Munk A/S.
Besøget, der indledes i Seoul og slutter i Beijing på lørdag, har til formål at styrke de politiske og erhvervsmæssige relationer med Kina og Sydkorea.

- Den russiske embargo har tydeligt vist, hvor vigtigt det er, at vi styrker indsatsen på nye markeder. Heldigvis har kineserne for længst fået smag for danske fødevarers kvalitet og høje sikkerhed. Og i Sydkorea efterspørges der danske ingredienser og svinekød. Selv den danske hotdog med ristede løg har indtaget landet. Men derfor skal vi alligevel hele tiden anstrenge os for at finde endnu flere aftagere, siger Dan Jørgensen.

Fødevareministeren følges med en erhvervsdelegation fra Landbrug og Fødevarer og Dansk industri til Seoul, Shanghai og Kina. Besøget skal dels bruges til at bane vejen for danske fødevarer, dels styrke samarbejdet med de sydkoreanske og kinesiske myndigheder.

I Shanghai skal ministeren deltage i åbningen af den store Landbrugs- og fødevaremesse Food and Hotel China 2014 og derefter åbne den danske pavillon, der skal promovere danske fødevarer og fiskeri- og landbrugsprodukter.

Fynsk bagværk i Sydkorea
Blandt en af de virksomheder der følger ministeren til Sydkorea er den fynske virksomhed Mette Munk. Det oplyser Fyens.dk.

Mette Munk vurderer at såfremt de danske kanelsnegle, fastelavnsboller og tærter falder i sydkoreanernes smag, så vil det betyde en udvidelse og muligvis ansættelse af flere folk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125