23948sdkhjf

Sådan får du vejledningsbesøg af Fødevarestyrelsen

Virksomheder har fra den 1. juli i år kunne bestille et rekvireret vejledningsbesøg fra Fødevarestyrelsen og ansøge om forhåndsgodkendelse af virksomhedsindretning.

Nedenfor får du et overblik over, hvornår ordningerne er relevant for dig som fødevarevirksomhed.

Rekvireret vejledningsbesøg

Med ordningen om rekvireret vejledningsbesøg har virksomheder mulighed for at drøfte konkrete problemstillinger med Fødevarestyrelsen på eget initiativ. Et væsentligt element i det rekvirerede vejledningsbesøg i forhold til et almindeligt kontrolbesøg er, at det rekvirerede vejledningsbesøg finder sted efter virksomhedens ønske og på et tidspunkt, der ligger tidsmæssigt adskilt af de almindelige kontrolbesøg.

Et vejledningsbesøg kan fx være i forbindelse med, at man påtænker at indføre nye aktiviteter i virksomheden, og der ønskes mere viden om eventuelle regler herfor, inden aktiviteten påbegyndes. 

Det kan du få vejledning om

Virksomheder kan mod betaling bestille vejledning om følgende emner i fødevarelovgivningen:

• Risikoanalyse
• HACCP-baseret egenkontrol
• Indretning og drift
• Autorisation og registrering
• Mikrobiologiske kriterier
• Fødevarekontaktmaterialer
• Kemiske forureninger
• Tilsætningsstoffer mv.
• Fødevarer til særlige grupper
• Fødevarer tilsat næringsstoffer
• Kosttilskud
• Mærkning (bl.a. næringsdeklaration)
• Ernærings- og sundhedsanprisninger)
• Import
• Eksport

Vejledningen kan bestilles på et tidspunkt, der passer ind i virksomhedens drift og aktiviteter. Det vil ikke ske på bekostning af den almindelige vejledning, Fødevarestyrelsen i øvrigt udfører som offentlig myndighed, fx under kontrolbesøg og ved henvendelser hos Fødevarestyrelsens kunderådgivning. De to former for vejledning supplerer således blot hinanden.

Forhåndsgodkendelsesordningen

Med ordningen om forhåndsgodkendelse af indretning har fødevarevirksomheder mulighed for på forhånd at få godkendt indretning og ombygning af virksomheden ud fra plantegninger og lignende dokumentation, dvs. inden arbejdet påbegyndes.

Med forhåndsgodkendelsesordningen får virksomheder en øget sikkerhed, når fx et nyt lager eller køkken skal indrettes eller ombygges, så der skabes sikkerhed om, hvorvidt byggeriet følger kravene for fødevarehygiejne mv. Således har virksomheder mulighed for at afklare disse forhold før byggeriet påbegyndes, hvilket i nogle situationer kan være en fordel, da man undgår efterfølgende indskærpelser ved fejl og lignende.

Du kan læse mere om ordningen på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094