23948sdkhjf

Nyt madkoncept klar til at indtage Danmark

Madsamling.dk sætter sælgerne i direkte kontakt med køberne

Et nyt madkoncept, der sætter fødevareproducenter i direkte kontakt med forbrugerne, er på vej til Danmark, hvor første by på kortet bliver Vordingborg.

Det skriver TV Øst på sin hjemmeside.

Konceptet hedder Madsamling, og det går ud på, at kunderne på hjemmesiden madsamling.dk kan bestille produkter fra de lokale fødevareproducenter, der er med i ordningen. En gang om ugen er der udleveringsdag hos en lokal ildsjæl, hvor sælgerne mødes direkte med køberne for at udlevere varerne.

80 procent af købsprisen går til fødevareproducenten, den lokale vært får 10 procent, og de sidste 10 procent går til organisationen bag Madsamling.

Flere på vej

I Vordingborg bliver udleveringen organiseret af værtsparret Jesper Brinkløv og Birgitte Baunegaard - første gang 20. januar, og derefter en gang om ugen på samme tid og sted.

- Der er masser af mad og drikke af god kvalitet her i området, som fortjener at komme frem i lyset. Der er ingen grund til, at fødevarerne skal køres tusindvis af kilometer på tværs af Europa, når vi har fantastiske råvarer lokalt, siger Jesper Brinkløv til TV Øst.

Flere Madsamlinger er på vej over hele landet, blandt andet i Vejle, Kolding, Hørsholm, Hundested og Sakskøbing. Konceptet stammer fra Frankrig og er også udbredt i England.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.266